[1Z] Nie Dzialaja Elektryczne Szyby.
-
- Forum Audi 80
[1Z] Nie Dzialaja Elektryczne Szyby.
Witam
Mam mianowicie taki problem ze po awarii alternatora zaciely mi sie szyby i nie moge ich odsunac , przyciski tez sie nie swieca . Wczesniej tez mi sie wieszaly ale myslalem ze to wina alarmu gdyz byl popsuty (centralka zeswirowala). Wtedy wystarczylo wlorzyc brakujacy bezpiecznik od alarmu przekrecic kluczyk (alarm wariowal) wylaczyc zaplon wyjac bezpiecznik i wszystko wracalo do normy . Po wymianie alarmu wszystko bylo ok (zadnych zwiech) az do czasu awarii alternatora .
Czy to wina przekaznika jakiegos czy bezpiecznika moze spalony jesli tak to ktory to ?
W czym tkwi problem ?
Prosze o pomoc
Mam mianowicie taki problem ze po awarii alternatora zaciely mi sie szyby i nie moge ich odsunac , przyciski tez sie nie swieca . Wczesniej tez mi sie wieszaly ale myslalem ze to wina alarmu gdyz byl popsuty (centralka zeswirowala). Wtedy wystarczylo wlorzyc brakujacy bezpiecznik od alarmu przekrecic kluczyk (alarm wariowal) wylaczyc zaplon wyjac bezpiecznik i wszystko wracalo do normy . Po wymianie alarmu wszystko bylo ok (zadnych zwiech) az do czasu awarii alternatora .
Czy to wina przekaznika jakiegos czy bezpiecznika moze spalony jesli tak to ktory to ?
W czym tkwi problem ?
Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 20:54 przez Camillo T_S_K, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
https://audi80.pl/80-b4-19-tdi-1z-na ... vt9215.htmkacperek285 pisze:w gorący dzien np po pracy jak auto sie nagrzeje to musze ujechac ok 5km zeby zaczeły działac
To raczej napewno kostka. Jak kupiłem moja Audi to miałem to samo , szyba kierowcy raz działała a raz nie i dopiero po paru włączeniach zapłonu odżywała na chwile. Okazało się że była to wina zimnych lutów. Teraz zaczeło się to samo dziać tylko że przy szybie pasażera więc znów trzeba bedzie tam zajrzeć z lutownicą
- Daniel Choros
- Forum Audi 80