[B4 sedan] Jak odkleić podsufitkę od dachu
[B4 sedan] Jak odkleić podsufitkę od dachu
Mam pytanko, jak odkleić podsufitkę od dachu? Znalazłem gdzieś na forum że trzeba szpachelką albo ręką wyskrobać klej, ale tam się nie da praktycznie dość jak się już przekonałem. I ogółem boje się by dachu nie pogiąć bo jak wsadzam rękę między podsufitkę a dach, to dach się lekko ugina . I przy okazji jeszcze małe pytanko, czym pomalować rączki przy podsufitce by farba nie schodziła? Z góry dzięki za pomoc.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Pewnie ktoś ją wcześniej kleił bo stary klej aż tak mocno by nie trzymał.Musisz pociągnąć i oderwać ile się da a później szpachelka czy nożem powoli odkrawać klej od dachu.Co do rączek to poszukaj porad jak malować plastik.Ja kiedyś malowałem u szwagra plastik przy lampce w podsufitce.Po krótce: oczyścić,podkład,lakier i bezbarwny.
edit by UFOtm: Podsufitka jest przyklejona na taka gigantyczna naklejke dwustronna jak tasma do wykladziny dlatego to nie idzie latwo. O dach sie nie martw nie pognie sie, a noz waski i dlugi jak do krojenia pieczeni jest najlepszy
edit by UFOtm: Podsufitka jest przyklejona na taka gigantyczna naklejke dwustronna jak tasma do wykladziny dlatego to nie idzie latwo. O dach sie nie martw nie pognie sie, a noz waski i dlugi jak do krojenia pieczeni jest najlepszy
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, 19:55 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.