[80 b4 AAZ] zagłowki
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[80 b4 AAZ] zagłowki
witam. od pewnego czasu mysle nad tylnymi siedziskami bo mam wersje ze z tylu niema zagłowkow i dzis upatrzyałem sobie zagłowki z audi 80 b4 sedan i teraz pytanie czy bedzie pasowało bez zadnych problemow. bo napewno bede musiał zrobic otwory i znalesc palstikowe tuleje aby tam umiescic orginalnie....
http://rezacze.pl/ w dziale warsztat UFOtm robił zagłówki tyłu krok po kroku jest też link do opisu.
-
- Forum Audi 80
Piachuu pisze:http://rezacze.pl/ w dziale warsztat UFOtm robił zagłówki tyłu krok po kroku jest też link do opisu.
no to jzu widziałem ale niemam dostepu do czesci z audi 100 dlatego pytam czy beda pasiły z audi 80 b4 sedan, niech ktos jeszcze wypowie sie na ten temat... waznee...
-
- Forum Audi 80
hudy pisze:A nie prościej i może nawet taniej było by kupić tylne oparcie z zagłówkami??Całą kanapę na allegro ostatnio widziałem za 60zł a na szrocie pewnie taniej byś wyrwał.A samo oparcie to już nawet nie mówię...Zero pracy,komplikacji.Odkręcasz,przykręcasz i masz...
ja chce tylko zagłowki i za małe pieniadze to zrobic.... tego co sie orientuje to w oparciu sa tuleje tylko wystarczy zrobic otwory tuleje plastikowe i zagłowki wsadzic wtedy sie cieszyc....
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Tak tak ale same zagłówki to koszt ok 20 zł sztuka.Do tego plastikowe tuleje no i czas pracy.Nie wiadomo tez czy po wycięciu otworów po jakimś czasie nie będzie ci się pruł materiał.A jak kupisz oparcie z zagłówkami to nic nie musisz kombinować tylko przykręcisz i po problemie.Prawdę mówiąc to takie oparcie możesz nawet taniej dorwać niż same zgłoski...Wybór oczywiście należy do ciebie.Co do samych zagłówków to w oparciu masz otwory.Wystarczy wyciąć otwory,włożyć prowadnice (założyć na kleju by nie wyskoczyły razem z zagłówkiem) i założyć zagłówki...
-
- Forum Audi 80
tak wiec o to mi chodziło, pruc niebedzie sie bo zagłowki beda w jednej pozycji....hudy pisze:Tak tak ale same zagłówki to koszt ok 20 zł sztuka.Do tego plastikowe tuleje no i czas pracy.Nie wiadomo tez czy po wycięciu otworów po jakimś czasie nie będzie ci się pruł materiał.A jak kupisz oparcie z zagłówkami to nic nie musisz kombinować tylko przykręcisz i po problemie.Prawdę mówiąc to takie oparcie możesz nawet taniej dorwać niż same zgłoski...Wybór oczywiście należy do ciebie.Co do samych zagłówków to w oparciu masz otwory.Wystarczy wyciąć otwory,włożyć prowadnice (założyć na kleju by nie wyskoczyły razem z zagłówkiem) i założyć zagłówki...
Chce niech kupuje i niech reza.
A co do pytania czy podejdą z 80 zamiast z 100 to chyba muszą podejśc skoro montujesz je do 80 :mrgreen:
edit by UFOtm: Oczywiscie ze podpasuja ori z 80 z tylnej kanapy z przednich foteli nie beda pasowały. co do prowadnic nie trzeba ich wklejac bo po to maja zeby zeby sie zblokowac o profil oparcia tylnej kanapy pod gabką i nic sie nie ma prawa wysuwac. material tez nacina sie na 1cm a zaslepki prowadnic maja ok3 cm szerokosci wiec nic sie nie bedzie rwalo dalej.
A co do pytania czy podejdą z 80 zamiast z 100 to chyba muszą podejśc skoro montujesz je do 80 :mrgreen:
edit by UFOtm: Oczywiscie ze podpasuja ori z 80 z tylnej kanapy z przednich foteli nie beda pasowały. co do prowadnic nie trzeba ich wklejac bo po to maja zeby zeby sie zblokowac o profil oparcia tylnej kanapy pod gabką i nic sie nie ma prawa wysuwac. material tez nacina sie na 1cm a zaslepki prowadnic maja ok3 cm szerokosci wiec nic sie nie bedzie rwalo dalej.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, 19:52 przez Roman_S, łącznie zmieniany 1 raz.