[audi 80 b4] cały czas dziala podswietlenie licznika i tabli
[audi 80 b4] cały czas dziala podswietlenie licznika i tabli
Witam. Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej i licznika. Otóż gdy mam światła całkowicie wyłączone oraz zapłon to cały czas oba podświetlenia działają. Nie wiem co mam robić i gdzie sprawdzać co jest tego przyczyną. Proszę o pomoc
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Ale skoro właśnie światła się nie świecą, a za nie też jest odpowiedzialna manetka?Szara80tkaTdi pisze:przeciez nie zegary decyduja o podswietleniu a manetka, konkretnie od swiatelRoman_S pisze:Zdejmij zegary i podłącz od nowa.
i to ona bedzie raczej u ciebie do wymiany, a przy okazji swiatla tez ci sie swieca?
Dopiero teraz zauwazyłem że jeszcze tablica..
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Ok to wezmę się za tą manetkę. Może to faktycznie to.
Jednak to nie manetka. Odłączyłem ją całkiem a licznik nadal świeci.
[ Dodano: 2013-11-08, 14:23 ]
Doszedłem do tego że manetka jest dobra. Prawdopodobnie coś się dzieje z bezpiecznikiem 4 bo po jego odłączeniu problem znika, zegary i tablica przestają świecić. Może mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym bezpieczniku, za co on odpowiada??
[ Dodano: 2013-11-09, 11:40 ]
Okazało się ze radio robiło gdzieś zwarcie. Po jego odłączeniu wszystko działa tak jak należy. Dziękuje za pomoc temat do zamknięcia.
Jednak to nie manetka. Odłączyłem ją całkiem a licznik nadal świeci.
[ Dodano: 2013-11-08, 14:23 ]
Doszedłem do tego że manetka jest dobra. Prawdopodobnie coś się dzieje z bezpiecznikiem 4 bo po jego odłączeniu problem znika, zegary i tablica przestają świecić. Może mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym bezpieczniku, za co on odpowiada??
[ Dodano: 2013-11-09, 11:40 ]
Okazało się ze radio robiło gdzieś zwarcie. Po jego odłączeniu wszystko działa tak jak należy. Dziękuje za pomoc temat do zamknięcia.