[B3 PM] uszczelka pod głowicą
[B3 PM] uszczelka pod głowicą
witam. mam do wymiany uszczelkę pod głowicą i związku z tym mam do was pytanie czy wymieniał ktoś z was samemu ?
Tak wymieniałem, jak przedszkolak klocki lego zrobiłem toto sam, ale nikomu nie polecam robić to samemu jeśli nie ma o tym pojęcia. Za dużo jest tam bardzo ważnych czynności do wykonania lub nie daj Boże do pominięcia.
KOnsekwencje są nazwijmy to bardzo "kieszonkowe".
Na pocieszenie i to na bardzo krótko pozostanie FAKT że to sam zrobiłem. Ale po co to!??!, jak wcześniej czy póżniej trzeba sobie będzie powiedzieć żem głupi.
Mechanicy z forum !! JAK WAM nie wstyd że my AUDIAKI musimy się z tym BABRAĆ sami.
KOnsekwencje są nazwijmy to bardzo "kieszonkowe".
Na pocieszenie i to na bardzo krótko pozostanie FAKT że to sam zrobiłem. Ale po co to!??!, jak wcześniej czy póżniej trzeba sobie będzie powiedzieć żem głupi.
Mechanicy z forum !! JAK WAM nie wstyd że my AUDIAKI musimy się z tym BABRAĆ sami.
Smykałkę do mechaniki mam, wszystkie narzędzia też ponieważ interesuję się mechaniką. Tylko chodzi o to że uszczelki pod głowicą nigdy nie wymieniałem, i nie wiem na co zwrócić uwagę, co po kolei ściągać , żeby było w miarę prosto, i żebym żadnej czynności nie przegapił. Najlepiej jak by było mniej więcej napisane co po kolei robić , itp, żeby było na co podglądnąc.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
a będziesz to robić w PM tak ? Napewno musisz spuścić płyn chłodniczy, zdjąć patelnie odpiąć wszystkie przewody el i od chłodzenia ( znaczy te przy głowicy ) odkręcasz wtrysk wydech ( tu może być problem ) ściągasz pokrywkę i masz na widoku wałek rozrządu i śruby mocujące głowice ( 10 szt ) odkręcasz i podnosisz ją do góry, poleci trochę płynu i oleju. Czyścisz wszystko zakładasz nową i składasz ( mogłem o czymś zapomnieć ) pozdrawiam