Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM] uszczelka pod głowicą

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
wento
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PM] uszczelka pod głowicą

Post autor: wento » 07 lis 2013, 18:59

witam. mam do wymiany uszczelkę pod głowicą i związku z tym mam do was pytanie czy wymieniał ktoś z was samemu ?

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 07 lis 2013, 20:55

Tak wymieniałem, jak przedszkolak klocki lego zrobiłem toto sam, ale nikomu nie polecam robić to samemu jeśli nie ma o tym pojęcia. Za dużo jest tam bardzo ważnych czynności do wykonania lub nie daj Boże do pominięcia.
KOnsekwencje są nazwijmy to bardzo "kieszonkowe".
Na pocieszenie i to na bardzo krótko pozostanie FAKT że to sam zrobiłem. Ale po co to!??!, jak wcześniej czy póżniej trzeba sobie będzie powiedzieć żem głupi.

Mechanicy z forum !! JAK WAM nie wstyd że my AUDIAKI musimy się z tym BABRAĆ sami.

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 08 lis 2013, 16:23

pewne że masz uszczelkę do wymiany ?? dlaczego ?? Można zrobić samemu trudne to nie jest, trzeba myśleć co się robi i co jak jest, Pewne jest że potrzeba trochę narzędzi których możesz nie mieć np. bit gwiazdkowy M12 do śrub od głowicy

Awatar użytkownika
wento
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wento » 08 lis 2013, 20:45

Smykałkę do mechaniki mam, wszystkie narzędzia też ponieważ interesuję się mechaniką. Tylko chodzi o to że uszczelki pod głowicą nigdy nie wymieniałem, i nie wiem na co zwrócić uwagę, co po kolei ściągać , żeby było w miarę prosto, i żebym żadnej czynności nie przegapił. Najlepiej jak by było mniej więcej napisane co po kolei robić , itp, żeby było na co podglądnąc.

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 09 lis 2013, 00:20

a będziesz to robić w PM tak ? Napewno musisz spuścić płyn chłodniczy, zdjąć patelnie odpiąć wszystkie przewody el i od chłodzenia ( znaczy te przy głowicy ) odkręcasz wtrysk wydech ( tu może być problem ) ściągasz pokrywkę i masz na widoku wałek rozrządu i śruby mocujące głowice ( 10 szt ) odkręcasz i podnosisz ją do góry, poleci trochę płynu i oleju. Czyścisz wszystko zakładasz nową i składasz ( mogłem o czymś zapomnieć ) pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl