Witam Pany <ok>
3 lata temu kupiłem Coupe 2.3 20v z przekładanym silnikiem do auta dostałem moc części ze starego silnika jak i z wnętrza (gościu kupił z Niemiec 2.3 20v na dawcę) rok temu kupiłem A6 2.8 quattro :lol: i Coupe poszła w odstawkę. Jakiś czas temu przewaliłem w drzewo w sumie nic groźnego ale do końca oc nikt konkretny nie dzwonił więc auto idzie na części, sam osprzęt idzie jak woda wystałem silnik jako 7a a ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazało się że nie mam oznaczenia na bloku 7a tylko Nm czyli 2.0 20v Przy zakupie co prawda nie przyszło mi do głowy że mógłby to być inny silnik niż 7a bo jeszcze sam po vinie z dawcy sprawdzałem jaką mam kupić pompę paliwa tym bardziej że nie raz latałem z innymi i nie było na mnie mocnych a teraz mam zonka gdyż Nm wyszło 700 sztuk nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś ogłoszenia z cena za Nm i w sumie nie wiem za ile go wystawić żeby nie przesadzić lub nie oddać za darmo to raz a może rozebrać go i żenić na części :?: :?: :?:
[2.0 20v Nm] Wycena silnika
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Jedyna słuszna koncepcja. Dobry motor dla tych co chcą się ścigać na torach lub szukają silnika do wydmuszki quattro - przy kompie ABT wypluje 180KM + obróbka silnika i 200KM będzie się nadawać do kajtków.sagem pisze:Ja bym go wolał sprzedać w De,
Nie mniej jednak w PL ten silnik jest mało popularny a przez to i cena jest niska. Maks 1500 PLN za igłę.