witam zlozylem dzis silnik do kupy i czas na start i tu zonk bo auto odpala ale odbija jakby przy odpalaniu a jak odpali to chodzi nie wkreca sie na obroty strzela az filtr powietrzA zasysa z obudowa i gasnie ;/ rozrzad nowy ustawiony na blokadzie
nie wiem co mu jest wszystko podlaczone;/
[abc] odpala nie wkręca sie strzela i gaśnie
a powiedz mi które to czujniki?:) ten z boku silnika na dole , ten z tyłu po boku na wieniec rozrusznika czy ten na walku rozrzadu?:DPuSzEk pisze:DraKio, miałem prawie podobnie, został zmieniony czujnik położenia wału i prędkości obrotowej i jak ręką odjął
[ Dodano: 2013-11-10, 13:18 ]
mam rysunek z czujnikami
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
DraKio, tutaj masz wszystko napisane, myśle, że jasno i wyraźnie
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 27&t=94855
G28 i G4 to są te czujniki - czarna i szara kostka
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 27&t=94855
G28 i G4 to są te czujniki - czarna i szara kostka
kolektor jest na nowych uszczelkach 3 razy sciagalem go i za kazdym razem to samo
mysle ze zmienie te czujniki bo silnik z b4 kupilem a do a4 go wsadzilem , przerzucilem wszystko z mojego na ten słupek oprócz tych czujników to moze zmienie je na moje ze starego i bedzie chodzic;)
[ Dodano: 2013-11-11, 13:04 ]
wymienilem te dwa czujniki i dalej to samo ;/ kreci odpali i chodzi do tyłu dym z filtra az poszedl nie wiem co robic...
[ Dodano: 2013-11-11, 19:18 ]
problem rozwiązany
zamienielem cewki miejscami te bez naklejki , po zmianie odpalil od razu i chodzi jak talala dzieki panowie i sory za zamieszanie ;p
mysle ze zmienie te czujniki bo silnik z b4 kupilem a do a4 go wsadzilem , przerzucilem wszystko z mojego na ten słupek oprócz tych czujników to moze zmienie je na moje ze starego i bedzie chodzic;)
[ Dodano: 2013-11-11, 13:04 ]
wymienilem te dwa czujniki i dalej to samo ;/ kreci odpali i chodzi do tyłu dym z filtra az poszedl nie wiem co robic...
[ Dodano: 2013-11-11, 19:18 ]
problem rozwiązany
zamienielem cewki miejscami te bez naklejki , po zmianie odpalil od razu i chodzi jak talala dzieki panowie i sory za zamieszanie ;p