[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Panowie, nie generalizujmy. Czy to ma znaczenie z czego dokładnie są i jak były rezane?
Dla mnie są to RS2, nie znam się na tyle żeby odróżniać je od innych, a na pewno nie po zdjęciu z kilometra cegłą. Po prostu wrzuciłem pierwsze lepsze zdjęcie które mi się nawinęło, żeby pokazać jak wygląda "S2" na RS'owych lustrach - taki zarys.
Natomiast moje lusterka są z Porsche/RS2 , i wcześniej jeździły już w Cabrio, gdzie jest większa rzeźba, bo w coupe/cabrio trzeba podcinać drzwi, otwór, a w Sedan/avant pasuje dobrze, można sobie odrobinę podpiłować stopkę jednak moje lusterka pasują, i tyle, to teoria którą znam. Jutro poznam to od strony praktycznej
marszall, coś w tym jest.
Dla mnie są to RS2, nie znam się na tyle żeby odróżniać je od innych, a na pewno nie po zdjęciu z kilometra cegłą. Po prostu wrzuciłem pierwsze lepsze zdjęcie które mi się nawinęło, żeby pokazać jak wygląda "S2" na RS'owych lustrach - taki zarys.
Natomiast moje lusterka są z Porsche/RS2 , i wcześniej jeździły już w Cabrio, gdzie jest większa rzeźba, bo w coupe/cabrio trzeba podcinać drzwi, otwór, a w Sedan/avant pasuje dobrze, można sobie odrobinę podpiłować stopkę jednak moje lusterka pasują, i tyle, to teoria którą znam. Jutro poznam to od strony praktycznej
marszall, coś w tym jest.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dokładnie. Moje lusterka są od RS2 bo numer stopki zgadza się z numerem etki.Nie ma różnicy miedzy lusterkami od Porsche i RS2 te które montowało Porsche w Rsach są zapożyczone właśnie od Porsche (911 carrera model 993) i jedyne co je różni to stopka.
Dziś z żoną przymierzałem lusterka, i w sumie prawie wszystko jest dobrze.
Strona kierowcy wymaga przyszlifowowania stopki o jakieś 3mm po jednej stronie, natomiast strona pasażera pasuje prawie bez żadnego skrobania. Jestem zadowolony.
Co do przykręcenia ich do auta, potrzebuję dokupić tylko w ASO 2 adaptery pod lusterka RS2 ( cena za szt. 37zł ), więc wole sobie kupić, bo nie warto za rzeźbienie ze spawaniem i docinaniem jakiegoś profilu. Do tego 4 zaślepki śrubek i gotowe.
Tutaj foto z adapterem :
Pozdro
DeS, ma racje.Kiedys sie dopytywalem ogolnie w ASO o lustra i te cale pierdoly to Pan mi powiedział ze tego juz nie ma w DE.Ale zerknij moze jednak cos sie znajdzie.Co do montazu to fakt w sedanie i avancie pasuja nie wiem jak w Cabrio ale ja w Coupe drzwi musialem szlifowac dremelem.Nie macie pojęcia jaka tam blacha gruba w tych 80-tkach. :mrgreen:
Producent ma obowiazek produkowac czesci min 10 lat od ustania produkcji. Koncern Vag i tak robi to dluzej. Dostepnosc sie podaje na podstawie magazynu centralnego w polsce i w niemczech. Czasem w polsce juz nie ma i nie produkuja czegos juz ale jeszcze na jakims oddziale moze lezec. Tylko niestety samemu trzeba po wszystkich dzwonic. Zostaje jeszcze tez Audi Tradition a jak tam nie maja to mozliwe ze w jakims niemieckim oddziale lezy i tu przyalby sie znajomy w niemczech
W razie czego można jeszcze u Szwajcarów zakupic graty do S2 i RS2 . Ceny w Euro albo we Frankach jak kto woli. Niestety nie są to tanie rzeczy.
http://www.tots-parts.com/audi/index.ph ... e-RS2.html
http://www.tots-parts.com/audi/index.ph ... e-RS2.html
Ja adaptery kupowałem jakieś 6mc temu więc myślę że spokojnie są jeszcze dostępne i zakupisz bez problemu .sagem pisze:Kurde, źle by było, gdyby się okazało że w ASO nie ma. Jednak według mnie być powinno, bo rocznikowo RS2 nie jest takie stare.. czyżby helmuty już wszystko wykupiły..
We wtorek zadzwonię, zobaczę co mi powiedzą, a potem będę myślał..
Najwyżej trzeba będzie odpalić spawarę, szlifierkę i się pobawić.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Silnik: 2.0 ABK