Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM ] Wycie skrzyni biegów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 16 lip 2013, 15:16

Sebandi pisze:Mi juz przestała wyć ale zaczeła szumiec czy mam bieg czy nie to i tak szumi niestety ,wymiana skrzyni mnie czeka
u siebie po wymianie zdechłej skrzyni na drugą niby w super stanie ,tez wyje po odpuszczeniu gazu do puki odglos nie bedzie sie nasilal , a slychac tylko przy opuszczonej szybie i to tez trzeba sie wsluchać to sobie nie zawracam glowy jezdze tak napewno ponad 2 lata i nic sie nie dzieje

Sebandi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebandi » 11 lis 2013, 13:46

Jestem po wymianie skrzyni i kompletnego sprzęgła sachs kupiłem skrzynie od kolegi no i jest poprawa moja gorzej szumiała ale tutej jak hamuje na luzie czy na biegu słychać lekki szumek i tak samo jest jak jade w okolicach 60-70km/h skrzynia niby pewniak to już trzecia moja skrzynia , może to co innego ????

Kamil 85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamil 85 » 26 lut 2014, 19:02

Witam kupiłem szkrzynie do moiej audi 20 abk z szrotu ,wymieniłem olej uszczelniacze i co szkrzynia wyie .kupiłem od disla .a moja stara leży w garażu teraz mam dwie na tej starej szarpało jutro rozbiore ja i zobaczę jak wygląda mechanizm roznicowy może z dwóch zrobie jedna dobra .A nie oszukujmy się nie istnieje możliwość kupienia dobrej szkrzyni .samochody te maja ogromne przebiegi a nik wam nie da gwaranci ze szkrzynia jest dobra . Pozdrawiam Kamil

[ Dodano: 2014-02-26, 19:13 ]
A dziś wruciłem od gazownika miałem problem z obrotami szarpało podczas jzdy na gazie . Jest pięknie audi cichutko mruczy rozwiązałem problem szarpania nierównych obrotow czuc było gaz ,chodzi pięknie I to nie żadna przepływka zapłon czy magiczna 30 znam odpowiedz na wasze problemy A nadmieniam ze gaz mam sekwencie ESGI 2 i tez byłem i kupowałem wszystko co się dało czytałem wiele waszych postow i nic.Pozdrawiam chętnie pomoge .Jeśli masz ten problem .ide walczyc z moia stara szkrzynia Kamil

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl