[1.9 tdi 1z] Średnica tarcz hamulcowych
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[1.9 tdi 1z] Średnica tarcz hamulcowych
Witam.Dziś podczas zmiany kół zauważyłem że kończą mi się klocki a przy okazji tarcze gdyż mają już 10mm na rancie.Niech ktoś mi powie jaka maja mieć średnice tarcze z przodu gdyż w katalogu widzę dla tdi tarcze o średnicy 256mm i 280mm i niby te i te są do tego modelu.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
jeśli masz tarcze 256mm litą i chcesz przejść na lite tarcze 280mm to zmieniasz tylko jarzmo, zacisk i klocki są takie same, sprawa się trochę komplikuje, jak przechodzisz na tarcze wentylowane. wtedy oprócz jarzma potrzeba jeszcze zmienić zacisk aby mógł pomieścić grubszą tarczę, półśrodek to miana klocków na cieńsze ale nie polecam, bo trzeba częściej zmieniać a po drugie łatwiej zagotować hamulce
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
:shock: tyle tematów http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
hudy, jak chcesz mam komplet zacisków z jarzmami do tarcz wentylowanych 280x22mm wraz z nowymi przewodami , jeździłem na tych przewodach może z 1 miesiąc, później prezy zmianie zacisków musiałem zmienić na dłuższe, wtedy za jednym zamachem masz tarcze wentylowane, do tego mam komplet nowych klocków, nigdy nie jeżdżonych, założonych tylko do przymiarki, kupione ponieważ szykowałem się na zmianę tarcz na 280x22mm ale jak sięokazało tarcze w B3 mająinną wysokość niż w B4 i przez to nie pasowało, właśnie dlatego zaostały założone hamulce 288x26mm. ewentualnie możesz pójść moim tropem i też większe tarcze zainstalować, wtedy masz znacznie większą skuteczność hamulców.