VW Passat Variant B3 1,6 Turbo D RA - back on the road :)
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ano niestety gnije, ale nie jest tak źle, u mnie jedynie progi i podłoga w paru miejscach, zwłaszcza tam gdzie było kiedyś czymś przydarte zgniła. Progi są wymienione, podłoga w 99% jest zrobiona, zostały jakieś ogniska korozji w podłodze bagażnika które na dniach zostaną zlikwidowane i zabezpieczone aby nie wróciły.
Co do ori alufelg, to jakie były ori alufelgi do Passka B3 Variant lub do B4 Variant ?
Póki co dorwałem komplet ori kołpaków od B4
P.S. Passat faktycznie dobre auto, nawet (trochę przykro że tak jest) pod niektórymi względami jest lepszy od 80tek :roll:
Co do ori alufelg, to jakie były ori alufelgi do Passka B3 Variant lub do B4 Variant ?
Póki co dorwałem komplet ori kołpaków od B4
P.S. Passat faktycznie dobre auto, nawet (trochę przykro że tak jest) pod niektórymi względami jest lepszy od 80tek :roll:
Poz względem trwałosci zawieszenie z przodu jest lepiej rozwiązanepawelrybak15 pisze:pod niektórymi względami jest lepszy od 80tek :roll:
A co do alusów:
http://farm8.staticflickr.com/7256/7649 ... c14a_c.jpg
Mnie sie te podobały z ori zawsze. A było ich mnóstwo, jak chcesz cos podobnego jak masz w audicy to te :
http://thorstenswelt.files.wordpress.co ... cn2865.jpg
Plus masz taki ze masz w 4X100 olbrzymi wybór, ładuj RS 9X16 <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Te drugie a'la Audi Aero są fajne
Żadnych RSów, itp wynalazków i gleby nie będzie <rotfl>
Swoją drogą to jakiś czas temu widziałem Passata ale B4 na felgach prawie identycznych jak Audi Aero, tyle że miały znaczek VW na dekielku i dekielek był w tym kolorze co reszta felgi.
A żeby nie było, że nic nie robię to wrzucam kolejne foty
Ogarnąłem temat szyberdachu w moim Passacie
I zrobiłem w dachu dziury do montażu anten FM i CB
Ta szajsowata antena Canva jest zamontowana tylko do "przymiarki", docelowo będzie jakaś 2m
A w dniu dzisiejszym została zrobiona ostatnia z napraw blacharskich - regeneracja lewego kielicha amortyzatora który był w stanie agonalnym :evil:
Niestety jest to częsta przypadłość Passatów B3 i czasem B4
Foty z regeneracji kielicha będą na dniach
Żadnych RSów, itp wynalazków i gleby nie będzie <rotfl>
Swoją drogą to jakiś czas temu widziałem Passata ale B4 na felgach prawie identycznych jak Audi Aero, tyle że miały znaczek VW na dekielku i dekielek był w tym kolorze co reszta felgi.
A żeby nie było, że nic nie robię to wrzucam kolejne foty
Ogarnąłem temat szyberdachu w moim Passacie
I zrobiłem w dachu dziury do montażu anten FM i CB
Ta szajsowata antena Canva jest zamontowana tylko do "przymiarki", docelowo będzie jakaś 2m
A w dniu dzisiejszym została zrobiona ostatnia z napraw blacharskich - regeneracja lewego kielicha amortyzatora który był w stanie agonalnym :evil:
Niestety jest to częsta przypadłość Passatów B3 i czasem B4
Foty z regeneracji kielicha będą na dniach
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bo króciaki są do niczego W Audi mam President Alaska i jestem z niej bardzo zadowolony, ale wiadomo że im dłuższa antena tym lepsza, a skoro mam w Passacie zamontowaną na stałe to nie ma żadnych przeciwskazań aby zainstalować np Sirio Megawatt 4000
P.S. Jak będzie skutecznie straszyć gołębie to tym lepiej <zly>
P.S. Jak będzie skutecznie straszyć gołębie to tym lepiej <zly>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niby masz rację, ale od tego mam RF Gain i SQ aby sobie radzić z różnym eterowym badziewiem No i w dodatku antena montowana na stałe mniej szumi niż magnesówka
Wjazd do garażu to nie problem - promiennik jest giętki, po drugie mogę go odkręcić przed wjazdem <ok>
A tymczasem wspomniane wcześniej fotki z reanimacji kielicha
Reparaturkę od A do Z wykonał mój ojciec z kawałka blachy stalowej
[ Dodano: 2013-12-10, 22:03 ]
Ups, foty wkleiły się nie w kolejności wykonywania prac <rotfl>
Wjazd do garażu to nie problem - promiennik jest giętki, po drugie mogę go odkręcić przed wjazdem <ok>
A tymczasem wspomniane wcześniej fotki z reanimacji kielicha
Reparaturkę od A do Z wykonał mój ojciec z kawałka blachy stalowej
[ Dodano: 2013-12-10, 22:03 ]
Ups, foty wkleiły się nie w kolejności wykonywania prac <rotfl>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Żeby nie było, że nic się nie dzieje, to opisuję jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z Passatem
Prace blacharskie zakończone definitywnie, pozostało jeszcze trochę prac lakierniczych, oraz zabezpieczenie kielichów amortyzatorów od góry. Zawieszenie przód i tył jest poskładane, geometria i zbieżność jest ustawiona (udało się bez żadnych problemów, karoseria prosta, widać auto albo nie miało nigdy poważnego wypadku (jakieś drobne kolizje niestety być musiały :evil:) albo po prostu blacharz był dobry
Jak już zabezpieczę kielichy będę mógł poskładać wszystko w komorze silnika, oraz zamontować Webasto. Wtedy pozostanie tylko zamontowanie wydechu (przy okazji wydech zostanie nieco zregenerowany i uszczelniony) i złożenie wszystkiego w całość <ok>
[ Dodano: 2014-03-13, 14:00 ]
Takie tam fotki z składania Passka w całość, dokładniej to wstępne przymiarki i zapowiedź, tego co będzie
Oczywiście białe kierunki są tylko do przymiarki, docelowo wrócą ori pomarańczowce <ok>
Prace blacharskie zakończone definitywnie, pozostało jeszcze trochę prac lakierniczych, oraz zabezpieczenie kielichów amortyzatorów od góry. Zawieszenie przód i tył jest poskładane, geometria i zbieżność jest ustawiona (udało się bez żadnych problemów, karoseria prosta, widać auto albo nie miało nigdy poważnego wypadku (jakieś drobne kolizje niestety być musiały :evil:) albo po prostu blacharz był dobry
Jak już zabezpieczę kielichy będę mógł poskładać wszystko w komorze silnika, oraz zamontować Webasto. Wtedy pozostanie tylko zamontowanie wydechu (przy okazji wydech zostanie nieco zregenerowany i uszczelniony) i złożenie wszystkiego w całość <ok>
[ Dodano: 2014-03-13, 14:00 ]
Takie tam fotki z składania Passka w całość, dokładniej to wstępne przymiarki i zapowiedź, tego co będzie
Oczywiście białe kierunki są tylko do przymiarki, docelowo wrócą ori pomarańczowce <ok>
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny