Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B2 quattro i nie tylko] Hamulec ręczny - może hydrauliczny?

ODPOWIEDZ
ST43
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B2 quattro i nie tylko] Hamulec ręczny - może hydrauliczny?

Post autor: ST43 » 23 lis 2007, 18:23

Brak hamulca ręcznego - normalna sprawa w tym modelu. Poprostu takie mamy zaciski z tyłu i już.

Moja wizja obejścia problemu to montaż hamulca ręcznego hydraulicznego.

Ale o ile przeskoczę problemy techniczne (stosunkowo prosta sprawa), to na drodze stoją haczyki prawne. Wszak jest to ingerencja w układ hamulcowy, który w myśl przepisów musi być oryginalny i fabryczny, bo inaczej auto nie może być dopuszczone do ruchu.

Wiecie z kim i co załatwiać, żeby podpisał się pod moją przeróbką i auto dostało przegląd bez "zatajania" tematu ?
Jakieś zaświadczenie, świadectwo homologacji, czy coś w tym stylu by się przydało.

Już nawet nie o przegląd chodzi, ale o fakt, iż w razie kolizji cała wina spadnie na mnie, bo "miałem grzebane w hamulcach"

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 23 lis 2007, 18:51

Myśle że pierw sprawe było by cza załatwić w stacji kontroli pojazdów, tak aby ktoś sprawdził działanie układu i wydał stosowne oświadczenie iż wszystko jest ok, nastepnie cza było by załatwić sprawe w wydziale komunikacji aby wpisali przeróbke w dowód osobisty. A i tak nie wiadomo czy przejdzie. Wg mnie gra nie warta świczki. Za dużo przeszkód prawnych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl