[B4 1Z 1.9TDI] woda w środku
[B4 1Z 1.9TDI] woda w środku
witam, po deszczach zbiera mi się woda gdzieś w dachu ,w okolicach szybru, po ruszeniu słychać jak sunie do przodu i leci na dywanik z przodu przy nogach, a jak cofam to leci przez szyber, szyber szczelny
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
Czyszczenie prosta sprawa.
Odsuwasz szyberdach i będziesz widział z przodu dwa kanaliki i z tyłu szyberdachu dwa.
Przednie kanaliki mają ujścia nad dolnymi zawiasami przednich drzwi, a do tylnych powinieneś się dostać od strony bagażnika po zdjęciu bocznej tapicerki.
Jak ujrzysz kanaliki to delikatnie lej wodę i patrz czy odpływa. Z przednich kanalików powinna wypływać, jak napisałem wyżej, nad dolnymi zawiasami drzwi od strony kierowcy i pasażera.
Z tylnych powinna wypływać po bokach tylnego zderzaka. Jak któryś z kanalików będzie zapchany to po prostu musisz wziąć coś co się nadaje do przepychania, ale żeby nie było za sztywne i udrożnić odpływ.
Odsuwasz szyberdach i będziesz widział z przodu dwa kanaliki i z tyłu szyberdachu dwa.
Przednie kanaliki mają ujścia nad dolnymi zawiasami przednich drzwi, a do tylnych powinieneś się dostać od strony bagażnika po zdjęciu bocznej tapicerki.
Jak ujrzysz kanaliki to delikatnie lej wodę i patrz czy odpływa. Z przednich kanalików powinna wypływać, jak napisałem wyżej, nad dolnymi zawiasami drzwi od strony kierowcy i pasażera.
Z tylnych powinna wypływać po bokach tylnego zderzaka. Jak któryś z kanalików będzie zapchany to po prostu musisz wziąć coś co się nadaje do przepychania, ale żeby nie było za sztywne i udrożnić odpływ.
Ja dziś rano zacząłem przepychać drutem te kanaliki i od strony kierowcy pod zawiasami drzwi zacząłem od dołu i niestety ta rurka gumowa co odstawała przy teraz weszła mi w głąb tego kanału i nie chce wyjść. Próbowałem od góry drutem popchnąć i nie idzie a woda tym kanałem nie leci niestety bo sprawdzałem lejąc wodę z góry w tą dziurkę do kanalika,
Od strony pasażera leci normalnie pod zawiasy drzwi.
Od strony pasażera leci normalnie pod zawiasy drzwi.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Mój tata nim jeździł 10 lat i dał mi go w prezencie Sprowadził go z Niemiec i mówi, ze na 100 % szyber był już.
Cieknie zza osłony przeciwsłonecznej po obu stronach Cieknie, to mało powiedziane-zalało mnie dzisiaj całego. Samochód stał tydzień pod domem,przechylony do tyłu. Jak ruszyłem i zahamowałem, to cała powoda poszła z tyłu do przodu...dalej wiecie co było.
Cieknie zza osłony przeciwsłonecznej po obu stronach Cieknie, to mało powiedziane-zalało mnie dzisiaj całego. Samochód stał tydzień pod domem,przechylony do tyłu. Jak ruszyłem i zahamowałem, to cała powoda poszła z tyłu do przodu...dalej wiecie co było.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80