[B3 2.3 NG 136KM] Problem z wentylatorem chłodnicy
[B3 2.3 NG 136KM] Problem z wentylatorem chłodnicy
Witam mam taki problem od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 80 B4 2.3 Ng ; ) Ogólnie dotychczas miałem problem z wskaźnikiem temp silnika rosła max 70 stopni ale włączałem temperaturę silnika na wyświetlaczu od nawiewu i była w normie miedzy 87-90 chociaż nie podobało mi się że przy 90 włączał się wentylator . Teraz wentylator włącza się na 1-2 sekundy i wyłącza a temperatura rośnie powyżej 90 stopni i nic się nie dzieje nie słychać wentylatora ;/ . Może ktoś miał podobny problem i jest mi w stanie jakoś podpowiedzieć co jest winne za tą usterkę może zepsuł się 1 bieg wentylatora ?? Do ilu rozgrzać silnik żeby włączył się 2 bieg ??
Ostatnio zmieniony 16 lis 2013, 16:35 przez Dooleec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Dooleec, brak tagów w temacie to raz a dwa to podobne tematy już są na forum poszukaj <google>
a na przyszłość zapoznaj się z tym ogloszenia/zanim-cos-tu-napiszesz-przec ... t9608.html
a na przyszłość zapoznaj się z tym ogloszenia/zanim-cos-tu-napiszesz-przec ... t9608.html
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zamiast szukać takiego samego przypadku sprawdź:
1. Czy działają oba biegi wentylatora. Zdejmij kostkę i złącz jeden z bocznych pinów na kostce ze środkowym (to jeden bieg) drugi boczny ze środkowym to drugi bieg.
2. Sprawdź albo profilaktycznie wymień czujnik załączający wentylatory bo lubią one padać.
1. Czy działają oba biegi wentylatora. Zdejmij kostkę i złącz jeden z bocznych pinów na kostce ze środkowym (to jeden bieg) drugi boczny ze środkowym to drugi bieg.
2. Sprawdź albo profilaktycznie wymień czujnik załączający wentylatory bo lubią one padać.