Witam, jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość i zrozumienie wśród bardziej doświadczonych kolegów.
Mam B4 1,9 tdi z 94r. Po roku użytkowania zauważyłem wyraźny spadek mocy- słabo przyśpiesza i wydaje się, że nie można jej rozpędzić powyżej 120km/h. Wiem, że należałoby podpiąć komputer, ale warsztat gdzie się zgłosiłem uznał, że tak starych samochodów nie robią (pewnie mają za dużo pracy) i chyba takiego staruszka nie można diagnozować komputerem.
Może któryś z kolegów zna warsztat w trójmieście bądź na pomorzu w którym nie odprawią mnie z kwitkiem? a może ktoś z okolicy ma taki komputer i mógłby mi pomóc?
Pozdrawiam
[B4 1.9 1Z 90KM] Szarpanie i brak mocy
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Skontaktuj sie z tym panem https://audi80.pl/endriu210,u,7112.htm <ok>
z jednej strony to dobrze , że nie probowali łączyc sie komputerem bo zapewne po ich diagnozie by wyszło, że turbo do regeneracji i na tym by pewnie się nie skończyło a TY byś płacił za ich błędy.
z jednej strony to dobrze , że nie probowali łączyc sie komputerem bo zapewne po ich diagnozie by wyszło, że turbo do regeneracji i na tym by pewnie się nie skończyło a TY byś płacił za ich błędy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Albo nie mają pojęcia co do czego ,albo wolą robić nowsze auta ,zawsze to więcej kasy można wydoićA1965 pisze:Mam B4 1,9 tdi z 94r. Po roku użytkowania zauważyłem wyraźny spadek mocy- słabo przyśpiesza i wydaje się, że nie można jej rozpędzić powyżej 120km/h. Wiem, że należałoby podpiąć komputer, ale warsztat gdzie się zgłosiłem uznał, że tak starych samochodów nie robią (pewnie mają za dużo pracy) i
Można, można ...to proste auto i proste usterki 8-) A cała diagnoza to kilka minut przejażdzki z odpalonym vagiem ...kumaty gość powie ci wszytsko co go boli ,po tym co zobaczy w logach.Jak trafisz na takiego ,co zaczyna tekstem "panie ,nie jedzie ,bo turbina pewnie do regeneracji " to radzę szybciutko się od niego zabierać ,bo nie ma zielonego pojecia o tym aucieA1965 pisze:i chyba takiego staruszka nie można diagnozować komputerem.