[abc b5] nie idzie woda do nagrzewnicy
[abc b5] nie idzie woda do nagrzewnicy
witam mam problem w a4 a dokaldniej nie ma ogrzewania ;/
teraz mróz rano i mnie to niepokoi
bo leci ledwo cieple powietrze
postanowilem odpowietrzyć go
odkrecilem pierwszy wąż na nagrzewnicy na odpalonym silniku cieplym i tu zonk bo nie leci woda
dopiero jak przez kilka sekund trzymam gaz to woda sie pojawia z węża ale jak pusze znow nic nie leci ;/ o co kaman moze ktos wie?
odpowietrzalem juz tak z 5 razy tylko 5 l plynu ubyło i za kazdym razem to samo a powieterze ledwo cieple leci
teraz mróz rano i mnie to niepokoi
bo leci ledwo cieple powietrze
postanowilem odpowietrzyć go
odkrecilem pierwszy wąż na nagrzewnicy na odpalonym silniku cieplym i tu zonk bo nie leci woda
dopiero jak przez kilka sekund trzymam gaz to woda sie pojawia z węża ale jak pusze znow nic nie leci ;/ o co kaman moze ktos wie?
odpowietrzalem juz tak z 5 razy tylko 5 l plynu ubyło i za kazdym razem to samo a powieterze ledwo cieple leci
czytam wszedzie i robilem wszystko jak pisza ludzie i nic ;/ a pompa wody zalozona 100 km temu bo rozrzad robilem i byla sprawna a woda raz idzie raz nie do nagrzewnicy
[ Dodano: 2013-11-15, 17:22 ]
odpiąłem 2 węże przy nagrzewnicy i woda wogole z tego drugiego bez dziurki raz idzie raz nie zalezy czy daje gazu czy nie
to nie bedzie grzania jak nie idzie woda do nagrzewnicy;/ale dlaczego?
[ Dodano: 2013-11-15, 17:22 ]
odpiąłem 2 węże przy nagrzewnicy i woda wogole z tego drugiego bez dziurki raz idzie raz nie zalezy czy daje gazu czy nie
to nie bedzie grzania jak nie idzie woda do nagrzewnicy;/ale dlaczego?
wlasnie jestem po trasie i zaobserwowalem ze np jadac na 5 biegu 100km/h lecialo lekko cieple powietrze a jak zrzucilem na 3 to obroty wzrosly o 2 tysiace i lecialo cieplejsze to jest przyczyna zapchanej nagrzewnicy?
odpinajac waż z wodą do chlodnicy tak samo na wolnych nie leci nic dodam gazu przez chwile trzymaja i pojawia sie woda i potem znow jej nie ma
to chyba nie wida nagrzewnicy skoro woda do niej nie idzie? czy sie myle?
odpinajac waż z wodą do chlodnicy tak samo na wolnych nie leci nic dodam gazu przez chwile trzymaja i pojawia sie woda i potem znow jej nie ma
to chyba nie wida nagrzewnicy skoro woda do niej nie idzie? czy sie myle?
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Powiem ci że w sumie też nie wiem ale pare dni temu dokłądnie właśnie w a4 b5 był ten sam przypadek - pompa wody rozrząd i pasek + napinacz wszystko było wymienione w "jakimś" warsztacie a i tak nie było ogrzewania ku naszemu ździwieniu jak zdjęliśmy przewody od nagrzewnicy to nie było tam płynu, po wymianie nagrzewnicy problem ustał a już śpieszę wytłumaczyć dlaczego tak się stało. Nagrzewnica była tak zapchana że nie przepuszczała płynu przy czym auto nie mogło się odpowietrzyć po zabiegu wymiany wszystko wróciło płyn w wężach i ogrzewanie