Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 sedan] Dekory drewniane do standardowych boczków

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 sedan] Dekory drewniane do standardowych boczków

Post autor: jerry84 » 16 lis 2013, 11:57

Mam pytanko, być może temat był już omawiany, a ze mnie d... nie szukacz, ale nie znalazłem :P Otóż na allegro pojawia się sporo drewnianych dekorów na boczki do osiemdziesiątek. Czy oryginalne dekory podejdą do zwykłych, standardowych parapetów w b4? Wiem, że są mocowane na bolce i blaszki, ale czy wystarczy zrobić dziurki na bolce w ori boczkach, czy trzeba jakieś specjalne boczki mieć? Z góry dziękuję za pomoc.

edit: przepraszam za brak tagów, narazie musi być tak, bo w telefonie nie mam kwadratowych nawiasów, jak tylko dorwę kompa to poprawię, proszę o nieusuwanie tematu.

edit2: poprawione ;-)
Ostatnio zmieniony 17 lis 2013, 08:08 przez jerry84, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
orsa_83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: orsa_83 » 16 lis 2013, 12:50

Sam się w takie cuda nie bawiłem, bo udało mi się dorwać "pierwsze" parapety z dekorami, ale najpierw musiałbyś się pozbyć standardowego dekoru i dorobić mocowania pod drewno. Najlepiej byłoby chyba dopaść zmasakrowany boczek jak u Ciebie w aucie i potrenować, bo tak to możesz zostać z niczym.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 16 lis 2013, 15:46

jerry84, _uwaga

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 17 lis 2013, 08:10

orsa_83 pisze:Sam się w takie cuda nie bawiłem, bo udało mi się dorwać "pierwsze" parapety z dekorami, ale najpierw musiałbyś się pozbyć standardowego dekoru i dorobić mocowania pod drewno. Najlepiej byłoby chyba dopaść zmasakrowany boczek jak u Ciebie w aucie i potrenować, bo tak to możesz zostać z niczym.
chcesz przez to powiedzieć, że te oryginalne dekory z "niby skórki" da się usunąć? według mnie to jest jedna całość z boczkiem? trzeba je wyciąć?

Awatar użytkownika
orsa_83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: orsa_83 » 19 lis 2013, 23:06

jerry84 pisze:
orsa_83 pisze:Sam się w takie cuda nie bawiłem, bo udało mi się dorwać "pierwsze" parapety z dekorami, ale najpierw musiałbyś się pozbyć standardowego dekoru i dorobić mocowania pod drewno. Najlepiej byłoby chyba dopaść zmasakrowany boczek jak u Ciebie w aucie i potrenować, bo tak to możesz zostać z niczym.
chcesz przez to powiedzieć, że te oryginalne dekory z "niby skórki" da się usunąć? według mnie to jest jedna całość z boczkiem? trzeba je wyciąć?
Nie. Jest to jedna całość tak jak piszesz, a przez pozbyć miałem na myśli np. wycięcie i dorobienie mocowań pod drewno. Dlatego też pisałem o dorwaniu takiego boczka, żeby potrenować, jeśli nie chcesz szukać takich już z drewnianym dekorem.

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 20 lis 2013, 21:49

ok, dzięki, może dorwę jakiś stary boczek to potrenuję.

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 04 gru 2013, 12:36

Cześć :-) W mojej Coupe były czarne dekory tak jak piszesz z niby skórki.Ciemne auto ciemno w środku.Jak w trumnie.Na szrocie była z brązowymi dekorami ale w jasnym obiciu.Ktoś już próbował się dostać do nich bo jeden jest delikatnie pęknięty.Więc postanowiłem zdjąć w całości.Okazało się że dekory są na spinki w obu przypadkach które w domu łatwo było zdemontować i przełożyć oraz ponownie zamontować.Niestety nie wiem jak jest u Was.Pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl