[ Audi Coupe B4 ] sprzegło - opinie
- kamil150791
- Forum Audi 80
[ Audi Coupe B4 ] sprzegło - opinie
Witam mam pytanko co sadzicie zestawie sprzęgła polskiej firmy Statim ?? mial ktos do czynienia z ta firma juz ?? i czy warto to wkladac do auta ??
Co prawda w temacie jest mowa o sprzęgla do diesla, ale firmy statim więc może opinie będą pomocne
https://audi80.pl/80-b4-19tdi-1z-spr ... t36152.htm
ja będę teraz wymieniać na dniach, ale kupuje komplet z Sach's do ABK u mnie w sklepie 530 zł plus wymiana.
https://audi80.pl/80-b4-19tdi-1z-spr ... t36152.htm
ja będę teraz wymieniać na dniach, ale kupuje komplet z Sach's do ABK u mnie w sklepie 530 zł plus wymiana.
ja kilka lat jeździłem na Statimach i jeśli chodzi o ich możliwości to radziły sobie lepiej niż LUKi któe się nagmiennie rozlatywały, Sachsów też parę załatwiłem, dobrą opcją jest też włoskie E.Sassone. ale to się też rozleciało co prawda z mojej winy,
za to na statimie jeżdżę i złego słowa nie mogę powiedzieć, no może po za tym że w dieslu szczególnie po odelżeniu zamachu dzwonią sprężynki w tarczy ale po za tym działa jak należy,
każdy kto zna moje przejścia w golfie ze sprzęgłami ten wie o czym mowa.
póki miałem Luki, i Sachsy były ciągłe reklamacje, ale fakt faktem najlepiej sprawował się zestaw, tarcza Statim, docisk sachs.
inne albo się ślizgały, albo albo całkowicie się rozlatywały tłumiki drgań w tarczach.
a te sąszczególnie narażone na zniszczenie przy strzałąch ze sprzęgła.
za to na statimie jeżdżę i złego słowa nie mogę powiedzieć, no może po za tym że w dieslu szczególnie po odelżeniu zamachu dzwonią sprężynki w tarczy ale po za tym działa jak należy,
każdy kto zna moje przejścia w golfie ze sprzęgłami ten wie o czym mowa.
póki miałem Luki, i Sachsy były ciągłe reklamacje, ale fakt faktem najlepiej sprawował się zestaw, tarcza Statim, docisk sachs.
inne albo się ślizgały, albo albo całkowicie się rozlatywały tłumiki drgań w tarczach.
a te sąszczególnie narażone na zniszczenie przy strzałąch ze sprzęgła.