Witajcie panowie.
Tak jak mi ostatnio poradziliście wymieniłem termostat. Auto jeździ troszkę lepiej jednak po przejechaniu 10 km nadal pokazuje mi
dopiero gdy parkuje ( parę razy przód tył) podskakuje pod 90.
Napisałem nawet do osoby która miała podobny problem
PODOBNY TEMAT Ale sprawa była opisywana 5 lat temu więc ciężko będzie dostać odpowiedź
Wczoraj dodatkowo zdarzyło się tak : odpalając auto rano na benzynie obroty wynosiły 300-400 , próba podgazowania kończyła się duszeniem silnika , kierownicą kręcić się nie dało bo po lekkim skręcie strasznie zaczynała piszczeć. Po nagrzaniu i jeszcze raz odpalonym silniku odpaliło ładnie. We wspomnianym wyżej temacie chodziło o wymianę czujnika temperatury płynu chłodzącego.
Spróbuję wymienić ten czujnik tylko muszę wiedzieć dokładnie gdzie się znajduje. Czy jest to jeden z tych ?
Chciałbym żeby ładnie dogrzewało silnik - to jest teraz chyba najważniejsza sprawa przed zimą.
Tak więc czy najlepiej zacząć od tego czujnika czy próbować czegoś innego? Do tego na pewno w weekend wymieniam świece i wlewam nowy płyn do chłodnicy.
Pozdrawiam i dziękuje za wszelkiego rodzaju odpowiedzi
[B3 1991 1,8 90KM PM] Problem z grzaniem silnika
Re: [B3 1991 1,8 90KM PM] Problem z grzaniem silnika
A nie popuszcza ci nagrzewnica i uklad sie zapowietrza? Odpowietrz uklad i sprawdz.