[b4 1z] Jaki filtr kabinowy
[b4 1z] Jaki filtr kabinowy
Witam kupiłem ostatnio b4 avant 1993 r z klimatyzacją (może to ważne) chciałem wymienić filtr kabinowy i był tam włożony FILTRON K 1004 po wyciągnięciu filtra moim oczom ukazało się takie coś. Co to jest?
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
U mnie w drugim b4 (bez klimy) wygląda to inaczej. i co mam kupić? Jak założyć? Narazie mam ten FILTRON K 1004
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
U mnie w drugim b4 (bez klimy) wygląda to inaczej. i co mam kupić? Jak założyć? Narazie mam ten FILTRON K 1004
-
- Forum Audi 80
podepne sie pod temat, orginał to jest FILTRON K 1003 z plastikową ramka, FILTRON K 1004 jest bez ramki i troche sie rózni wymiarem (po 1 cm wzdłuz i w pół mniejszy jakos tak i chudszy tez koło pół do 1 zalezy od producenta), no i przede wszystkim ceną - jak 1003 kosztuhe od 50 wzwyz, to ten 1004 juz od 15 zeta sie kupi, a i nawet węglowy za 25 na allegro widziałam i teraz mam pytanie, czy mozna ten 1004 wpasowac jakos w tą ramkę po 1003 i tam wsadzic w rakiej opcji
bo myśle ten weglowy 1004 sobie wziac tylko jakos go wkleic w ta ramkę od tego 1003 zuzytego, bo nie bede ukrywac ale szkoda mi 70 zeta na weglowy filtr 1003 - węglowy jest o tyle lepszy, ze nie czujesz tak smrodu w kabinie, na przykład jedziesz za dymiącym autobusem itp. i tak nie wali tymi jego spalinami z nawiewu, ze natychmiast wyłaczasz nawiew zeby nie nabrał smrodu... a jeden z moich psów jest taki hrabia ze jak zaciagnie tak porzadnie zapach takich spalin z rozklekotanego diesla, to potrafi pawia puścic, co prawda robi to na gumowy dywanik, na tyle jest kulturalny, ale tak czy tak woalałabym zeby nie robił mało juz takich smierdxących gratów jezdzi po miescie, ale niestety nieraz sie trafi za takim jechac i nie ma jak wyprzedzic długo
[ Dodano: 2014-10-01, 14:47 ]
1004 jest zawsze bez plastikowej ramki i tu myślę dlatego taka róznica w cenach, a ta ramka od 1003 ma takie wypustki i one tam idealnie pasuja w zapiecia tej obudowy na aucie
bo myśle ten weglowy 1004 sobie wziac tylko jakos go wkleic w ta ramkę od tego 1003 zuzytego, bo nie bede ukrywac ale szkoda mi 70 zeta na weglowy filtr 1003 - węglowy jest o tyle lepszy, ze nie czujesz tak smrodu w kabinie, na przykład jedziesz za dymiącym autobusem itp. i tak nie wali tymi jego spalinami z nawiewu, ze natychmiast wyłaczasz nawiew zeby nie nabrał smrodu... a jeden z moich psów jest taki hrabia ze jak zaciagnie tak porzadnie zapach takich spalin z rozklekotanego diesla, to potrafi pawia puścic, co prawda robi to na gumowy dywanik, na tyle jest kulturalny, ale tak czy tak woalałabym zeby nie robił mało juz takich smierdxących gratów jezdzi po miescie, ale niestety nieraz sie trafi za takim jechac i nie ma jak wyprzedzic długo
[ Dodano: 2014-10-01, 14:47 ]
1004 jest zawsze bez plastikowej ramki i tu myślę dlatego taka róznica w cenach, a ta ramka od 1003 ma takie wypustki i one tam idealnie pasuja w zapiecia tej obudowy na aucie
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na 100% nie ma w pierwszych tdi z 92 roku,więc i benzykach z tego czasu zapewne też nie ma .Kolega kiedyś sobie zakupił ,rozbiera podszybie ,a tam zonk...wentylator od razu widać :roll: i nie ma śladu żeby coś ktoś rozbierał,czy demontował ...wiec fabrycznie nie byloGosia pisze:musi byc w kazdym jest filtr kabinowy bez względu czy ma klime czy nie