Witam
Mam w swoim audiku następujący problem:
podczas jazdy na równej drodze, szczególnie przy prędkości 30-60 km/h słychać jakby odgłos "szurania", tarcia. Nie jest to jednostajny odgłos-idzie to w parze z obrotami kół-im wolniej się kręcą ,tym rzadziej słychać ,z kolei im szybciej, tym częściej słychać-ale przy wyższych prędkościach dźwięk ten zanika. Jest to dźwięk mniej więcej szur ,szur, szur, szur...Mam przypuszczenie że może to przegub wewnętrzny? Dodam że słychać to bardziej z lewej strony no i przy skręcaniu w prawo jest głośniej-więc na bank lewa strona. Ktoś pomoże? Co to takiego?
[B4 ABT]Odgłos szurania na prostej drodze
Ok, sprawdzę ale to dopiero na weekend
[ Dodano: 2013-12-16, 20:56 ]
Nie sprawdzałem tej tarczy niestety, teraz jak będzie przerwa świąteczna i chwila czasu to zobaczę. Ale póki co to powiem że odgłos nie dobiega już tylko z lewej strony ale z obu i jest coraz gośniejszy i "mocny" ,a co więcej-częśtotliwośc wzrasta wraz z prędkością ,wciąż jednak słychac że zanika przy wyższych prędkościach-a może mi się wydaje bo słysze szum i wycie silnika...Sprawdzę na weekend tarcze ,ale mam takie nieodparte przeczucie że bedą to przeguby wewnętrzne..gdzieś kiedyś na jakiejś stronie widziałem procedurę sprawdzania przegubów, więc w ten sam dzień sprawdzę osony tarcz oraz przeguby wew.
[ Dodano: 2013-12-16, 20:56 ]
Nie sprawdzałem tej tarczy niestety, teraz jak będzie przerwa świąteczna i chwila czasu to zobaczę. Ale póki co to powiem że odgłos nie dobiega już tylko z lewej strony ale z obu i jest coraz gośniejszy i "mocny" ,a co więcej-częśtotliwośc wzrasta wraz z prędkością ,wciąż jednak słychac że zanika przy wyższych prędkościach-a może mi się wydaje bo słysze szum i wycie silnika...Sprawdzę na weekend tarcze ,ale mam takie nieodparte przeczucie że bedą to przeguby wewnętrzne..gdzieś kiedyś na jakiejś stronie widziałem procedurę sprawdzania przegubów, więc w ten sam dzień sprawdzę osony tarcz oraz przeguby wew.