[B4 1.9 TDI] Olej Valvoline
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Ja na Valvoline MaxLife Diesel 10w40 "przelałem" się z Castrola Magnateca 10w40 i 5w40. Castrola ubywało mi dobrze ponad litr między wymianami co 10-12 tys km
Valvoline'a zalałem po płukance STP i muszę przyznać, że wycieki oleju w standardowych miejscach 1Z prawie zanikły :shock: za 2 tys km szykuje się wymiana - dolałem może z 0.5l. Co do kultury pracy trudno mi się odnieść bo śmigam z wywalonymi szklankami, zbytnio się nie zmieniła, olej nie naprawa uszkodzonych kasatorów <ok>
Valvoline'a zalałem po płukance STP i muszę przyznać, że wycieki oleju w standardowych miejscach 1Z prawie zanikły :shock: za 2 tys km szykuje się wymiana - dolałem może z 0.5l. Co do kultury pracy trudno mi się odnieść bo śmigam z wywalonymi szklankami, zbytnio się nie zmieniła, olej nie naprawa uszkodzonych kasatorów <ok>
- tokarka606
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wiem coś o podróbkach gdyż ostatni mobil chciał mi silnik rozsadzić.Jeśli ktoś z was miał do czynienia ze wsią jakieś 15-20 lat temu to pewnie widzieliście takie urządzenie jak młockarnia.Jej dźwięk przypominał dźwięk mojego silnika po zalaniu podrobionego mobila.tokarka606 pisze:Odnośnie Valvoline to chyba jeden z nielicznych olei ,który bez obaw odważyłbym się kupić w PL ze względu na podróbki.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Katalizator po takim przebiegu jak w naszych 80 tkach ,powinien być dawno wymieniony ,co jak wiadomo jest nierealne ,wiec obligatoryjnie wykastrowany ,ewentualnie zamieniony na tłumik przelotowy ,pasujący p&p :mrgreen: jeżeli nadal siedzi na swoim miejscu ,jest tak zaje...y sadzą ,że jego kastaracja ,może przynieść tylko ulgę turbinie...co na pewno odczuli wszyscy ,którzy się go pozbyli 8-)szymon_xd2 pisze:Ganimadeus napisał/a:
a kto tutaj na forum ma kata szczególnie w dieslach? :mrgreen:
Chyba, że mowa o czymś innym niż KATalizator.
Ja mam jeszcze - jakos nie narzekam
-
- Forum Audi 80
Uzywam ,uzywam 8-) od lat ....i robi tylko dobrze ,bo jakbym zauwazył że robi żle ,to bym nie uzywał :mrgreen: a kupiłem jakiś czas temu od goscia szesciopak ,i mam na dłuzszy czas ,wygląda wszystko na ori ,nalepki z hologramami itd...ale niestety ,pisałem ostatnio do goscia i się nie odzywa a co do działnia ,to nie bedę się rozpisywał ,bo jest proste <ok> militec zmniejsza tarcie i tyle 8-)hudy pisze:Mariusz wspomniałeś że dolewasz do oleju militec od K2
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Napisałem, że go jeszcze mam ... ale nikt nie powiedzial,że mam go niewiadomo ile trzymac ... jedno podejscie do wybicia kata było ale zabrakło 4paka czasu heheMUNIOR pisze: Katalizator po takim przebiegu jak w naszych 80 tkach ,powinien być dawno wymieniony ,co jak wiadomo jest nierealne ,wiec obligatoryjnie wykastrowany ,ewentualnie zamieniony na tłumik przelotowy ,pasujący p&p :mrgreen: jeżeli nadal siedzi na swoim miejscu ,jest tak zaje...y sadzą ,że jego kastaracja ,może przynieść tylko ulgę turbinie...co na pewno odczuli wszyscy ,którzy się go pozbyli 8-)
Krzysiek84
-
- Forum Audi 80
Hehe ,czasem śruby są tak skorodowane ,że ani odkręcić ani urwać ...najszybciej wtedy kątówką ciachnąć ,ja tak musiałem swoje ciąćszymon_xd2 pisze:Napisałem, że go jeszcze mam ... ale nikt nie powiedzial,że mam go niewiadomo ile trzymac ... jedno podejscie do wybicia kata było ale zabrakło 4paka czasu