[B4 1.9 1Z 90KM] nie rozpędza się , ledwie do 50 km/h
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z 90KM] nie rozpędza się , ledwie do 50 km/h
Mam problem. moje audi 1,9 tdi nie chce osiągnąć mocy, wciskam gaz do dechy a ono 40,50 km/h, jednak po jakiejś chwili zaczyna przyśpieszać i dopiero może przełączyć bieg, bo jest to automat. Jaka to może być przyczyna.?
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No wygląda na <ok>audicowiec pisze:moje audi 1,9 tdi nie chce osiągnąć mocy, wciskam gaz do dechy a ono 40,50 km/h, jednak po jakiejś chwili zaczyna przyśpieszać i dopiero może przełączyć bieg, bo jest to automat. Jaka to może być przyczyna.?
Proszę o pomoc
Ale nie konicznie bedzie widać to w błędach ...za to w bloku 003 podczas jazdy ,będzie widać jak na dłoni 8-)kamsta pisze:przepływomierz. Ale podepni vaga i sprawdź błędy.
-
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
turbiną steruje zawór n75 ...jezeli on jest walniety to mogą byc takie objawy ale czy az w takim stopniu too nie wiem ... MUNIOR - do niego uderzaj . on wie wszystko a nawet jeszcze więcej niż Ci sie może wydawać ... hymm do znajomego elektromechanika ? a nikogo z forum u siebie w okolicy nie masz ? Ci mechanicy nawet mogą Ci turbo (oczywiscie sprawne ) zregenerowac ... tacy mechanicy - oczywiscie nie wszyscy ... ktoś ogarniety z forum moze Ci duzo ciekawych info podac ...
Dla przykladu ja mialem rok temu problem z pompa i nastawnikiem ... bylem u znajomego to mi powiedzial ze nastawnik siada ... mowi ze ma taki na stanie i ze moze od reki wymienic ... tylko szkoda ze On miał indukcyjny a ja potencjometryczny xD tak sie kurde znaja
Tylko proszę nie zadawać głupich pytań ... Wujek google działa wiec tam też poszukaj ...
Dla przykladu ja mialem rok temu problem z pompa i nastawnikiem ... bylem u znajomego to mi powiedzial ze nastawnik siada ... mowi ze ma taki na stanie i ze moze od reki wymienic ... tylko szkoda ze On miał indukcyjny a ja potencjometryczny xD tak sie kurde znaja
Tylko proszę nie zadawać głupich pytań ... Wujek google działa wiec tam też poszukaj ...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Jestes z Malborka a wiec do 3-miasta masz niedaleko wiec uderzaj do tego kolegi z forum :mrgreen:
https://audi80.pl/endriu210,u,7112.htm
https://audi80.pl/endriu210,u,7112.htm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na pewno nie przy tych objawach ....a przepływke można szybko sprawdzić zapinając diodę miedzy 1 a 6 ty pin wtyczki ...żadne vagi ,czy sprawne przepływki nie są potrzebne ...zresztą obajwy masz tak ewidentne ,że od razu szukaj sprawnej przepływki 8-) Ja takie bzdety jak problemy z przepływomierzem ,czy doładowaniem sprawdzam w kilka minut ...bez wymieniania przepływki ,czy n75 Oczywiście jak się okaze że coś padło ,to wszystko co trzeba mam 8-)audicowiec pisze:A jak nie to może jakoś udami się znależć i pożyczyć na sprawdzenie przepływomierz. a może być też wada zaworu turbiny ?
-
- Forum Audi 80