Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ważna uwaga dotycząca automatycznego sklejania wiadomości

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Ważna uwaga dotycząca automatycznego sklejania wiadomości

Post autor: Audi 80 Polska » 27 lis 2013, 15:12

Temat stworzony głównie na potrzeby odnośnika w moim podpisie.
Jak dobrze kojarzę sklejanie działa tylko w działach technicznych w dziale moje auto można dublować.

Mam ważną uwagę dotyczącą pisania kolejnej wiadomości pod swoją wcześniejszą wiadomością (czyli tak zwanym dublowaniu postów). Na naszym forum pisząc i wysyłając tak wiadomość zostaje ona dopisana do poprzedniej.
Takie dopisywanie nie skutkuje podniesieniem tematu ani jakąkolwiek informacją o tym że coś napisałeś/aś!
• nie ma powiadomienia e-mailowego o nowej odpowiedzi dla osób które obserwują temat,
• nie ma podniesienia tematu do góry listy,
• innym nie pojawia się znacznik nieprzeczytanych informacji w danym temacie,
• inni nie mają informacji że coś zostało dopisane!

Co skutkuje tym że nie każdy z często zaglądających na forum może zauważyć że coś zostało dodane w temacie który przeczytało od deski do deski!

Więc jeśli dostałeś\aś jakąś odpowiedź to nie pisz nowego postu typu "OK sprawdzę to", bo jak za kilka dni sprawdzisz to i napiszesz nową wiadomość, która zostanie doklejona do poprzedniej starszej to praktycznie żadna z osób wcześniej udzielających się w temacie nie odpowie bo tego nie zobaczy.

Istnieje jednak metoda na podbicie tematu.
1. Dopisujesz nową zawartość do swojej wiadomości
2. Kopiujesz do schowka całą wiadomość (starą część oraz nową). Najlepiej skopiuj z edytora (przycisk Obrazek w prawym górnym rogu twojej wiadmości) jeśli masz jakieś cytaty, obrazki albo linki.
3. Usuwasz swoją wiadomość przyciskiem Obrazek (lub zaznaczając w edytorze Usuń ten post i klikając wyślij)
4. Wklejasz to co było w schowku do nowej wiadomości i wysyłasz.

I gotowe twoja wiadomość jest na górze oznaczona dla innych jako nieprzeczytana. Choć nie wiem czy powiadomienie e-mailowe w takiej sytuacji się nie sypie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”