witam. kupiłem ostatnio audi b4 2.6 quattro i powoli próbuje z nią dojść do ładu. znalazłem dwie wtyczki znajdujące się pod zapalniczką i za radiem.i nie wiem do czego one służą. niżej podaję zdjęcia wtyczek i ich kody. wie coś ktoś na ich temat? wpisywałem w google kody i wyskakiwała ich nazwa ale nigdzie nie mogłem znaleźć schematu co z nimi zrobić.
https://imageshack.com/i/mq65p0j 893 971 623
https://imageshack.com/i/e9w5mhj 8A0 971 733 D
[B4] dwie wolne wtyczki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ta dwupinowa to sygnał temperatury oleju (fabrycznie powinien być czujnik nawet jak nie masz dodatkowych zegarów) oraz ciśnienie oleju (tego czujnika niema jak nie miałeś dodatkowych zegarów ale powinna być wtyczka przy podstawie filtra oleju do której można podłączyć ten czujnik).
Druga to jak dobrze podejrzewa wtyczka od tylnych głośników ze wzmacniaczem.
Druga to jak dobrze podejrzewa wtyczka od tylnych głośników ze wzmacniaczem.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
tak ta czerwona to jest od tylnych głosnikow ... jak sobie zyczysz to mogę Ci napisac jak je podlaczyc ... tylko zrób mi fotke z kabelkami
U mnie w czerwojej kostce nastepujace kolory :
- 2 brazowe – pod nie podlaczasz (-) wychodzacy z radia na tylne głośniki – ja te kable rozdzieliłem
-zielono niebieski i czerwono jakis tam ta są plusy (+) tylnych głosników
We wtyczce zasilajacej radio sa piny od podswietlenia mzasialania i od sterowania wzmaka . tam podłącz przewód wychodzacy z radia oznaczony jako sterowanie anteny … koloru tego kabelka nie pamiętam …
I to chyba wszystko –zapodam fotkę z opisem wtyczek … już sam dojdziesz co i jak
U mnie w czerwojej kostce nastepujace kolory :
- 2 brazowe – pod nie podlaczasz (-) wychodzacy z radia na tylne głośniki – ja te kable rozdzieliłem
-zielono niebieski i czerwono jakis tam ta są plusy (+) tylnych głosników
We wtyczce zasilajacej radio sa piny od podswietlenia mzasialania i od sterowania wzmaka . tam podłącz przewód wychodzacy z radia oznaczony jako sterowanie anteny … koloru tego kabelka nie pamiętam …
I to chyba wszystko –zapodam fotkę z opisem wtyczek … już sam dojdziesz co i jak