[b4 1.9 tdi 1Z] kable świec
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1Z] kable świec
witam.pisałem już ten temat jednak gdzieś "zaginął".potrzebuje informację na temat gdzie można kupić kable idące do świec żarowych razem z tymi kapturkami lub jeśli można gdzieś dokupić same kapturki to by było jeszcze lepszym rozwiązaniem.może ktoś zna jakieś numery?? pytałem w kilku sklepach ale wszyscy odsyłają mnie do serwisu...
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Silnik: 1.9 1Z
Łukasz w żadnym sklepie motoryzacyjnym kapturków nie znajdziesz przerabiałem ten temat, szrot albo ASO w tym drugim przypadku dostaniesz, ale z całą wiązką i trochę kosztuje. Można dostać na szrocie nawet nie popękane tylko trzeba trochę po dzwonić. Dobrym rozwiązaniem jest także, postarać się o listwę od Passata B4 1.9 TDI pasuje elegancko i co najważniejsze listwa jest solidnie wykonana. Jak poszukam nr. tel. do Ziutka ze szrotu z audianami to Ci podam, u niego właśnie dostałem kapturki z kawałkami przewodów i jeszcze dołożył koszulki termokurczliwe. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
był ten temat gdzieś ja też mam 2pęknięte można by listwę zamontować chyba z sharana albo pewnie na szrotach trzeba by szukać mi się udało bo kupiłem cały silnik to mam zapasowe <ok> te na podgrzewaczu też mam pęknięte ale ścisnąłem kombinerkami delikatnie i jest narazie ok też myślę o zmianie tego całkiem :cry:
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja właśnie już je kleiłem 2 razy a teraz zbliża się zima i chciałem świece sprawdzić.jak zdejmę kapturki to pewnie znów się rozsypia... trochę się obawiam kupić na szrocie bo już kilka lat te kable będą miały i prędzej czy później kapturki się rozsypią.wolał bym coś nowego lub nowszego niż 16 letnie kable. a z jakiego jeszcze samochodu takie kapturki podejdą?? gdzie były lub są montowane takie świece jak w naszych TDi bo pewnie do jakiś nowszych samochodów takie świece podchodzą i automatyczne można bedzie dokupić też kabelki z kapturkami...
kapturki to tylko na szrocie trzeba szukać, jeśli chodzi o świece na przykręcane kable jak w D/TD to ta opcja odpada bo świece są krótsze i nie będą pasowały do TDI
mi pękł jeden kapturek to za browara ze szrotu wziąłem, uciąłem trochę dłużej i ładnie przylutowałem ale niedawno rozwaliłem (delikatnie pękł) kolejny kapturek i tym razem jak się całkiem rozpadnie to kupię kostkę w sklepie elektrycznym, czyli coś takiego:
i wyciągnę środek a jako izolację dam koszulkę termokurczliwą <ok> bo wiadomo że plastik może się stopić :evil: z czymś takim będzie przykręcany kabelek do świecy za pomocą śrubki tylko trzeba będzie poszukać śrubek na klucz typu torx albo sześciokąt bo śrubokrętem to się nie podejdzie
mi pękł jeden kapturek to za browara ze szrotu wziąłem, uciąłem trochę dłużej i ładnie przylutowałem ale niedawno rozwaliłem (delikatnie pękł) kolejny kapturek i tym razem jak się całkiem rozpadnie to kupię kostkę w sklepie elektrycznym, czyli coś takiego:
i wyciągnę środek a jako izolację dam koszulkę termokurczliwą <ok> bo wiadomo że plastik może się stopić :evil: z czymś takim będzie przykręcany kabelek do świecy za pomocą śrubki tylko trzeba będzie poszukać śrubek na klucz typu torx albo sześciokąt bo śrubokrętem to się nie podejdzie
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dziś sprawdzałem świece przed zimą no i stało się tak jak przypuszczałem,pękły mi 3 z 4 kapturków.ostatnio je kleiłem jakimś klejem ale mimo to rozpadły się na dwa kawałki.przypomniałem sobie o tym że kupiłem ostatnio klej "płynny metal" i je tym skleiłem.obsmarowałem kapturki w kółko tym klejem i po kilku minutach były twarde jak skała.teraz już nic ich nie ruszy.no i problem z głowy <ok>
mi jak pękła końcówka to wziołem i z zacisku który montuje sie na kablach elektrycznych i montuje w bezpiecznik, to przylutowałem do tulejki kabel nasadziłem na świece i tak od lutego już mam i wszystko ok a na tulejke można dać koszulke, a pomysł z kostką też dobry jest uważam że nie ma sensu szukać po szrotach starych kapturków ponieważ one też się rozlecą z starości