Audi b2
-
- Forum Audi 80
Audi b2
Witam wszystkich Dziś wstawiam swoją audiczkę
A więc moje b2 jest z 1986r ze zwykłym silnikiem 1.8 90km na gaźniku . Przebieg auta to ponad 330tys i jest to raczej prawdziwy przebieg bo mamy audi 10lat równe w rodzinie i od tej pory zrobione jest ok 100tys a przedtem miał je w posiadaniu starszy pan który mieszka ode mnie pare domów dalej i on sprowadził samochód w latach 90 .
Moja przygoda z audi zaczeła się w tamtym roku gdy miałem 17lat , audi stała od dłuższego czasu na podwórku nie używana bo ojciec ma 2 inne samochody i mama tez ma swój wiec b2 stała gdzieś w kącie i czekała na zeszrotowanie lub oddanie za parę zł Lecz że interesuje się samochodami w wakacje zaczynałem przy niej grzebać . Były to pierdoły takie podłączenie radia , włożenie jakiś tam głośników , pomalowanie zacisków , felg , sprzątanie i inne pierdoły na które nie wydawałem prawie kasy . Z czasem zauważyłem że mnie to wciąga i po jakimś czasie wiedziałem że gdy odbiorę prawko będę jeździł tym samochodem (Wcześniej jako pierwszy samochód miałem kupić b4 albo b5 ale ich za pare lat jeszcze będzie a b2 już prawie nie ) Tak więc w tym roku zdałem prawko i śmigam 80-tka , na dachu i na klapie oblepiłem karbon (niektórzy myślą że to wiocha itp ale mnie to nie obchodzi bo to ma podobać się mi a nie im )
Co zrobiłem do tej pory :
- Alufelgi 15cali ( Oponki 195 50 )
- Dołożyłem blende tylną na klapie
- Teleskop do maski
- Przyciemnione szyby
- Tłumnik końcowy
- Założone kierunki pomarańczowe
- Podświetlenie w drzwiach z przodu
- Podświetlenie deski , schowka i panelu LED ( Czerwone )
- Wymienione Linki hamulca recznego
- Wymionione kolocki i szczeki wszystkie
- Wymienione przeguby
- Tunel środkowy od audi 90
- Założone zegary od B4 VDO
- Wyrzucony hak z elektryką od niego
- Podłoga zabezpieczona w tym roku
No i narazie chyba tyle ......
Audio jakie jest w audi to :
- Radio CD pionner 4x50 ( nie pamietam jakie
- Wzmacniacz boschmann 1200w ( 4 kanały )
- Tuba basowa JBL 1000W
- x2 Głośniki 295Watt Blaukpunkt
- X2 Głośniki 100W
Co bede chciał zrobić w przyszłym roku
- Naprawa blacharska , zaprawki , malowanie ...
- Gleba Przód -60mm tył -40mm
- Halogeny zółte z zderzak
- Na tył tarcza z zaciskiem zamiast bębna
- Dołożyć wspomaganie
- Włożyć 4x ele szyby
Audi po modach
Przy okazji zakonserwowałem wszedzie gdzie coś wychodizło . Miałem pan wygłuszyć całą podłogę i ściankę grodzeniową matami bitumicznymi lecz odłożyłem sobie tą robote na zime.
Wydawało mi się że ich się już nigdy nie dopierze , lecz oddałem do prania i zaskoczyłem się tym że wszystkie plamy ładnie poschodziły . Cała wykładzinę również oddałem do prania bo wiek zrobił swoje i przed praniem zamiast beżowej była ona brązowa
Przy okazji wywaliłem stary tunel środkowy :
I włożyłem nowszy od 90 z zegarami VDO.
Całość po wypraniu i złożeniu :
W zimę biorę się za bagażnik , chciałbym go wygłuszyć bo bass strasznie pierdzi.
A tu kilka fotek po obklejeniu foli na dachu , ogólnie nie jest źle ale jest kilka zagięć na rogach.
Wiem że niektóre rzeczy nie pasują do tego samochodu bo jest to klasyk i wgl ale mnie się to podoba :lol:
Pozdro
A więc moje b2 jest z 1986r ze zwykłym silnikiem 1.8 90km na gaźniku . Przebieg auta to ponad 330tys i jest to raczej prawdziwy przebieg bo mamy audi 10lat równe w rodzinie i od tej pory zrobione jest ok 100tys a przedtem miał je w posiadaniu starszy pan który mieszka ode mnie pare domów dalej i on sprowadził samochód w latach 90 .
Moja przygoda z audi zaczeła się w tamtym roku gdy miałem 17lat , audi stała od dłuższego czasu na podwórku nie używana bo ojciec ma 2 inne samochody i mama tez ma swój wiec b2 stała gdzieś w kącie i czekała na zeszrotowanie lub oddanie za parę zł Lecz że interesuje się samochodami w wakacje zaczynałem przy niej grzebać . Były to pierdoły takie podłączenie radia , włożenie jakiś tam głośników , pomalowanie zacisków , felg , sprzątanie i inne pierdoły na które nie wydawałem prawie kasy . Z czasem zauważyłem że mnie to wciąga i po jakimś czasie wiedziałem że gdy odbiorę prawko będę jeździł tym samochodem (Wcześniej jako pierwszy samochód miałem kupić b4 albo b5 ale ich za pare lat jeszcze będzie a b2 już prawie nie ) Tak więc w tym roku zdałem prawko i śmigam 80-tka , na dachu i na klapie oblepiłem karbon (niektórzy myślą że to wiocha itp ale mnie to nie obchodzi bo to ma podobać się mi a nie im )
Co zrobiłem do tej pory :
- Alufelgi 15cali ( Oponki 195 50 )
- Dołożyłem blende tylną na klapie
- Teleskop do maski
- Przyciemnione szyby
- Tłumnik końcowy
- Założone kierunki pomarańczowe
- Podświetlenie w drzwiach z przodu
- Podświetlenie deski , schowka i panelu LED ( Czerwone )
- Wymienione Linki hamulca recznego
- Wymionione kolocki i szczeki wszystkie
- Wymienione przeguby
- Tunel środkowy od audi 90
- Założone zegary od B4 VDO
- Wyrzucony hak z elektryką od niego
- Podłoga zabezpieczona w tym roku
No i narazie chyba tyle ......
Audio jakie jest w audi to :
- Radio CD pionner 4x50 ( nie pamietam jakie
- Wzmacniacz boschmann 1200w ( 4 kanały )
- Tuba basowa JBL 1000W
- x2 Głośniki 295Watt Blaukpunkt
- X2 Głośniki 100W
Co bede chciał zrobić w przyszłym roku
- Naprawa blacharska , zaprawki , malowanie ...
- Gleba Przód -60mm tył -40mm
- Halogeny zółte z zderzak
- Na tył tarcza z zaciskiem zamiast bębna
- Dołożyć wspomaganie
- Włożyć 4x ele szyby
Audi po modach
Przy okazji zakonserwowałem wszedzie gdzie coś wychodizło . Miałem pan wygłuszyć całą podłogę i ściankę grodzeniową matami bitumicznymi lecz odłożyłem sobie tą robote na zime.
Wydawało mi się że ich się już nigdy nie dopierze , lecz oddałem do prania i zaskoczyłem się tym że wszystkie plamy ładnie poschodziły . Cała wykładzinę również oddałem do prania bo wiek zrobił swoje i przed praniem zamiast beżowej była ona brązowa
Przy okazji wywaliłem stary tunel środkowy :
I włożyłem nowszy od 90 z zegarami VDO.
Całość po wypraniu i złożeniu :
W zimę biorę się za bagażnik , chciałbym go wygłuszyć bo bass strasznie pierdzi.
A tu kilka fotek po obklejeniu foli na dachu , ogólnie nie jest źle ale jest kilka zagięć na rogach.
Wiem że niektóre rzeczy nie pasują do tego samochodu bo jest to klasyk i wgl ale mnie się to podoba :lol:
Pozdro
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 00:03 przez krystian281995, łącznie zmieniany 15 razy.
Na tyle co widać z fot, wnętrze auta mi się całkiem podoba.
Co mi się natomiast nie podoba:
- ten kondon na masce
- okleina
- czerwony mieszek i wielki, obskurny znaczek audi na desce
- hak
- pseudo sportowe nakładki na pedały
- dziwny podłokietnik, który delikatnie rzecz ujmując nie pasuje do B2
Spoko, że Ci się to wszystko podoba, mnie przez te graty nie.
Co mi się natomiast nie podoba:
- ten kondon na masce
- okleina
- czerwony mieszek i wielki, obskurny znaczek audi na desce
- hak
- pseudo sportowe nakładki na pedały
Spoko, że Ci się to wszystko podoba, mnie przez te graty nie.
- Paweł Olsztyn
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Fotki wnetrza robione pod koniec lata , aktualnie nie posiadam na kokpicie emblematu , foli na desce , czerwonego mieszka . Zostawiłem tylko podłokietnik i nakładki z tego względu że jest to wygodne w czasie jazdy . Audi jest w trakcie remontu bagażnika bo jak wiadomo w b2 jest to najbardziej podatne miejsce na korozje . Hak zdejmowałem właśnie w tym tygodniu razem z jego elektryką i ten samochód już nigdy więcej haku nie bedzię miał .
Jak skończe to powrzucam fotki z bagażnika i bez haka aa no i jak wnetrze jak aktualnie wyglada .
Jak skończe to powrzucam fotki z bagażnika i bez haka aa no i jak wnetrze jak aktualnie wyglada .
Akurat ten dziwny podłokietnik jest oryginalnyi28 pisze:Co mi się natomiast nie podoba:
- ...
Co ciekawe dość rzadko występuje i można by powiedzieć że jest po poszukiwany fant właśnie w Audi 80 B2 (foto poniżej).
[center][/center]
-
- Forum Audi 80
Nie no ten podłokietnik nie jest oryginalny :mrgreen: Kupiłem go w sklepie motoryzacyjnym za 60zł .
OZZYDKW moze tobie chodziło o podłokietnik na boczkach drzwi Bo oryginalne były proste a te właśnie zmieniłem na skośne ktore występowały w 90 lub B2 poliftach
OZZYDKW moze tobie chodziło o podłokietnik na boczkach drzwi Bo oryginalne były proste a te właśnie zmieniłem na skośne ktore występowały w 90 lub B2 poliftach
Ostatnio zmieniony 02 gru 2013, 14:18 przez krystian281995, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam na myśli ten w drzwiach a nie ten na środku, tego nawet nie zauważyłem że tam jest.
Ten co jest na drzwiach nie był stosowany w tylko w B2a gdyż miałem taki w B2 z 1980 roku, więcej spotyka się prostych mocowanych w dwóch punktach, natomiast ten jest mocowany na trzech, tam gdzie jest najcieńszy mocuje się w plastikowym gnieździ na zasadzie haka i przykręca tak sam jak prosty w tych samych punktach na śruby.
W mojej obecnej Audi 80 B2 1983 roku też mam takie jak u Ciebie są a wnętrze mi nie wygląda jak z B2a tylko jak typowe z B2.
Ten co jest na drzwiach nie był stosowany w tylko w B2a gdyż miałem taki w B2 z 1980 roku, więcej spotyka się prostych mocowanych w dwóch punktach, natomiast ten jest mocowany na trzech, tam gdzie jest najcieńszy mocuje się w plastikowym gnieździ na zasadzie haka i przykręca tak sam jak prosty w tych samych punktach na śruby.
W mojej obecnej Audi 80 B2 1983 roku też mam takie jak u Ciebie są a wnętrze mi nie wygląda jak z B2a tylko jak typowe z B2.
-
- Forum Audi 80
Witam Pany :mrgreen:
Dawno nie zaglądałem na forum przez ten czas porobiłem co nieco przy audicy , oczywiście nie wyszło to co chciałem poniewaz miałem zrobić SWAP w tym roku ale przełożyłem to na nastepny rok dlatego że postanawiłem malowac auto wraz z komorą i nie chche wyjmowac puźniej ponownie silnika
Tak jak wyzej kolega pisał hak który szpecił został wyrzucony , elektryka pozdejmowana , dziury zaspawane także nie ma śladu po haku :->
Przy zdejmowaniu haka zrobiłem remont bagażnika , podłoga była juz słaba i wydubałem też kilka dziur więc zostały wycięte najsłabsze miejsca i pospawane .
Całość oczywiście została zamalona z dwóch stron czarną powłoką antykorozyjną równierz cała podłoga w tym czasie zabezpieczona została barankiem ( Nie mam zdjęć z prac )
Bez haka odrazu wydawała się mniej zjechana
Na wiosne kupiłem takie samo audi 1.8 GTE 112KM zarejestrowane jako składak . Audi to zakupiłem z planem przełożenia kilku gratów do mojej. :lol:
Przełożyłem z niej :
-Prakrycznie nowe zawiesznie sportowe spreżyny i amortyzatory , uzywane kilka miesiecy
-Blende US Lampy zewnętrzne niestety nie były ori musiałem dokupic od V8 helli
-Wspomaganie
-Centralny zamek ori pneumatyczny z 2 pilotami dorobionymi pilotami typu scyzoryk
-3 stop hella
-Duzo cześci z zawieszenia , większość była tam nowa
-Zegary , moje nie wskazywały paliwa
-Ori światła przeciwmgielne wraz ze zderzakiem
-Szyber
-Duzo innych pierdół
Wymodziłem tez jakiś obrysik , szkło dymione nie rzuca się w oczy tylko delikatnie świeci .
Wywaliłem bre , nakładki na pedały , niebieski mieszek , znaczek z deski rozdzielczej , chiński podłokietnk , niepotrzebne ledy i światla dzienne . Uporządkowałem na tyle połke , wyrzuciłem wzmacniacz z kabkami do bagaznika a w otwory wrzuciłem jedynie zwykłe głosniki 16cm z czarnymi maskownicami .
Zmienilem tapicerkę od audi 90 jasny welur z chromami na zagłówkach i boczkach . Niestety boczki wycięte pod głosniki 16cm no ale za to dobrze nagłosnie auto Wywan założyłem czarny bo jasny był cięzki bo utrzymania porządku , panel nawiewu od coupe .
Tymczasowo wsadzone 16-stki z polerowanym rantem 7,5 szerokie z oponami 16/40/195 ale myśle nad czymś bardziej klasycznym .
Aktualnie wygląda to tak :
Pospawany jest tez wydeszek zrobiony na połprzelotowy , taki wyszedł efekt <ok>
Na przyszły rok tak jak wspomniałem na poczatku planuje malowanie całego auta z komorą na taki sam kolor lub ori złoty . Przy okazji jakiś SWAP albo 1.8 112KM po remoncie albo 2.0 140KM i inne kolo ale nie mam pojęcia jakie .
Dawno nie zaglądałem na forum przez ten czas porobiłem co nieco przy audicy , oczywiście nie wyszło to co chciałem poniewaz miałem zrobić SWAP w tym roku ale przełożyłem to na nastepny rok dlatego że postanawiłem malowac auto wraz z komorą i nie chche wyjmowac puźniej ponownie silnika
Tak jak wyzej kolega pisał hak który szpecił został wyrzucony , elektryka pozdejmowana , dziury zaspawane także nie ma śladu po haku :->
Przy zdejmowaniu haka zrobiłem remont bagażnika , podłoga była juz słaba i wydubałem też kilka dziur więc zostały wycięte najsłabsze miejsca i pospawane .
Całość oczywiście została zamalona z dwóch stron czarną powłoką antykorozyjną równierz cała podłoga w tym czasie zabezpieczona została barankiem ( Nie mam zdjęć z prac )
Bez haka odrazu wydawała się mniej zjechana
Na wiosne kupiłem takie samo audi 1.8 GTE 112KM zarejestrowane jako składak . Audi to zakupiłem z planem przełożenia kilku gratów do mojej. :lol:
Przełożyłem z niej :
-Prakrycznie nowe zawiesznie sportowe spreżyny i amortyzatory , uzywane kilka miesiecy
-Blende US Lampy zewnętrzne niestety nie były ori musiałem dokupic od V8 helli
-Wspomaganie
-Centralny zamek ori pneumatyczny z 2 pilotami dorobionymi pilotami typu scyzoryk
-3 stop hella
-Duzo cześci z zawieszenia , większość była tam nowa
-Zegary , moje nie wskazywały paliwa
-Ori światła przeciwmgielne wraz ze zderzakiem
-Szyber
-Duzo innych pierdół
Wymodziłem tez jakiś obrysik , szkło dymione nie rzuca się w oczy tylko delikatnie świeci .
Wywaliłem bre , nakładki na pedały , niebieski mieszek , znaczek z deski rozdzielczej , chiński podłokietnk , niepotrzebne ledy i światla dzienne . Uporządkowałem na tyle połke , wyrzuciłem wzmacniacz z kabkami do bagaznika a w otwory wrzuciłem jedynie zwykłe głosniki 16cm z czarnymi maskownicami .
Zmienilem tapicerkę od audi 90 jasny welur z chromami na zagłówkach i boczkach . Niestety boczki wycięte pod głosniki 16cm no ale za to dobrze nagłosnie auto Wywan założyłem czarny bo jasny był cięzki bo utrzymania porządku , panel nawiewu od coupe .
Tymczasowo wsadzone 16-stki z polerowanym rantem 7,5 szerokie z oponami 16/40/195 ale myśle nad czymś bardziej klasycznym .
Aktualnie wygląda to tak :
Pospawany jest tez wydeszek zrobiony na połprzelotowy , taki wyszedł efekt <ok>
Na przyszły rok tak jak wspomniałem na poczatku planuje malowanie całego auta z komorą na taki sam kolor lub ori złoty . Przy okazji jakiś SWAP albo 1.8 112KM po remoncie albo 2.0 140KM i inne kolo ale nie mam pojęcia jakie .
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Fajnie, że są jeszcze ludzie mający werwę do typków 81/85. Ja mam cały czas sentyment ale 90tek jak na lekarstwo a tylko to z sedesów wchodzi w rachubę.
Folia...średnio mi pasuje ale o gustach się nie dyskutuje. Jedynie znaczek z deski bym wywalił bo jednak szpeci.
Dbaj :!: :!: :!: Bo jak nie to Cię znajdziemy :mrgreen:
Folia...średnio mi pasuje ale o gustach się nie dyskutuje. Jedynie znaczek z deski bym wywalił bo jednak szpeci.
Dbaj :!: :!: :!: Bo jak nie to Cię znajdziemy :mrgreen: