[ABC] Grzanie w kabinie na wysokich obrotach
[ABC] Grzanie w kabinie na wysokich obrotach
Panowie podpowiedzcie jesli mieliscie podobny problem.Jakos ostatnio mam problem z ogrzewaniem w 2.6 ABC.Cieple powietrze leci tylko na wyzszych obrotach np ok 4 tys.Wtedy czuc faktycznie cieple,gorace powietrze.Ale juz na wolnych obrotach lub w korku na swiatlach powietrze wydobywajace sie z kratek jest zimne.Ostatnio jeszcze zmienialem plyn w ukladzie,odpowietrzalem go,z zaworka na podszybiu tryskal az plyn,wentylatory sie wlaczyly ale nadal lipa.Dodam ze rozrzad,pompa wody,termostat robilem ok 2 lata temu.Chłodnica wtedy takze byla wymieniana.Wina zlego odpowietrzenia czy moze pompy wody(wirnik latajacy luzno na osce pompy?).
Ostatnio zmieniony 16 sty 2014, 20:09 przez luk448, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Mam ten sam problem co kolega, zauważyłem że lekko się sączy z chłodnicy i zastanawiam się czy to może byc przyczyną tego że na wysokich obrotach daje ciepłe powietrze ? Dodam że mam tak z ogrzewaniem już od roku kiedy to dałem mechanikowi do wymiany nagrzewnicę. Wtedy jeszcze nie było żadnych wycieków płynu z chłodnicy. A co do pompy, to gdyby miała połamane łopatki to czy silnik wtedy by się przypadkiem nie przegrzewał, bo u mnie nie mam tego problemu ?