Nie przesadzaj :roll: dość dobrze <ok> 5,5 max 6 litrów ...jak ci ciągnie więcej ,to albo ci wtryskiwacze leją ,albo nie masz doładowania ,albo ci gdzieś cieknie ,albo jeżdzisz ciągle w ruchu miejskim innej opcji nie ma 8-) bosche są zamulone i to bardzo ...wygląda to tak <ok> wciskasz gaz w podłogę i nic się nie dzieje ,czekasz na reakcję ....normalka dla tego auta .... tak jeżdzi każdy sprawny ori bosch ...i uwierz komus ,kto jedził kilkudziesięcioma staruszkami na "boschu " ,bo mam taki zwyczaj że jeżdzę każdym ,przed przekładką na pierburga .I powiem Ci tak <ok> jedyne co może pomóc ,takiemu zamulonemu "boschowi " to tuningowe mapy w kompie ...jedzie po tym tak ,że mozna sie mocno żdziwić :mrgreen: pod warunkiem oczywiśice że cały osprzęt ,działa bez zarzutu ,co jest raczej rzadkoscią , przy starym osprzęciebioły11 pisze:no myślę że odmuli . bo z baku ciągnie dość dobrze a cudu nie ma
[B4 1Z]Dawka rozruchowa
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
jakby mi tyle palił to bym był zadowolony wtryskiwacze nie były ruszane chyba jeszcze. a doładowanie mam takie iż ok 1600obr zaczyna bić turbo i rośnie stopniowo do 3200 i jest ok 1 bara przy 3200. cieknąć nie cieknie. a jeżdżę różnie 3,5,10,25 km...zależy.
na czym to polega ?? niszczy to jakoś silnik ?? jaki koszt takiego "cuda"?;)MUNIOR pisze: jedyne co może pomóc ,takiemu zamulonemu "boschowi " to tuningowe mapy w kompie ...jedzie po tym tak ,że mozna sie mocno żdziwić :mrgreen: pod warunkiem oczywiśice że cały osprzęt ,działa bez zarzutu ,co jest raczej rzadkoscią , przy starym osprzęcie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Polega to na zmianie map paliwowych i doładowania w kompie, ecu sterujacym pracą silnika ...a czy niszczy silnik ...no cóż ,nie słyszałem żeby dobrze zrobiony program ,coś komuś zniszczył ...no chyba że ktoś nie umie rozsądnie z tego korzystać , albo tuninguje auto ,którego silnik jest już w marnej kondycji , albo z dogorywajacym sprzęgłem ,gdzie logiczne że dodatkowe konie i niutonometry mu życia nie przedłużą A cena :?: rzekłbym śmieszna ,biorąc pod uwagę efekt jaki się po tym uzyskuje :mrgreen:bioły11 pisze:MUNIOR napisał/a:
jedyne co może pomóc ,takiemu zamulonemu "boschowi " to tuningowe mapy w kompie ...jedzie po tym tak ,że mozna sie mocno żdziwić :mrgreen: pod warunkiem oczywiśice że cały osprzęt ,działa bez zarzutu ,co jest raczej rzadkoscią , przy starym osprzęcie
na czym to polega ?? niszczy to jakoś silnik ?? jaki koszt takiego "cuda"?;)
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Działa https://audi80.pl/sprzedamkomputer-z ... t84962.htmaudik11 pisze: a na boschu to nie działa ??
<ok>
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek