Mam prośbę, czy ktoś podpowiedziałby mi jaką skrzynie z modelu 110km z silnikiem AFN mógłbym założyć do mojego audi 1.9 tdi 94r wrzesień prawdopodobnie oznaczenie skrzyni CPC lub ABB ale to sprawdzę,
Mam możliwość kupienia skrzyni EEN EEN0 EEN2 z silnika 110KM z silnikiem AFN.
Chciałbym dobrać właściwą ponieważ mam zmienionego kompa na 16tke i teraz zmieniam wtryski na AFN do mojego 1Z, a przy okazji skrzynia mi poleciała i będę wymieniał
Proszę o podpowiedz, zależy mi żeby nie stracić tych kilku dodatkowych koni, z góry dzieki
[80 1.9 tdi 94r 1Z] Wymiana skrzyni 1Z na skrzynię z AFN
[80 1.9 tdi 94r 1Z] Wymiana skrzyni 1Z na skrzynię z AFN
Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 20:26 przez bogus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jestem akurat świeżo po przekładce z BAA na DHF i faktycznie ma takie same przełożenia, ale za to kultura pracy tej skrzyni jest o niebo lepsza niż BAA, a i zniknęło na dobre w końcu słynne buczenie w okolicach 2 tyś obr przy przyśpieszaniu. Więc nie musi ich tak od razu omijać, choćby ze względu na to że potrafią być połowę tańsze niż EEN.kamsta pisze: Omijaj skrzynie dhf bo ma idętyczne przełożenia jak baa.
[ Dodano: 2013-12-04, 23:46 ]
Jeszcze coś mi się przypomniało. W każdym temacie o przekładce skrzyni z A4 do 80tki czytałem że trzeba przekładać flansze, faktycznie mają inny kształt, ale średnica jak i rozstaw otworów jest taki sam w skrzyni DHF jak i BAA, więc oryginalne półosie pasują do niej idealnie.