[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Ja mam pytanie jeszcze. Skąd wziasc schemat pinow do acbc? I jeszcze jedno. Czy trzeba cos podpinać do ac aby przy rezerwie pokazywal zolty dystrybutor? I jeszcze jedno. Mam materialy http://www.mediafire.com/download/ejcge ... 0_B3B4.pdf
i co w tabelch opisu kabli mc i ac co znaczy no.,,kl.51"?
z góry dzięki za pomoc.
i co w tabelch opisu kabli mc i ac co znaczy no.,,kl.51"?
z góry dzięki za pomoc.
Ja mam z ue chyba bo są km zamiast mil. Powiedz mi czy musze go kodować? Czy zrobić jak w tych materialach. Po prostu nie nam sie na tym kodowaniu. Podpiąć umiem ale kodować nie. I powiedz mi bo wyczytalem w ukrytych funkcjach ac bc ze wyskakuje cyfra Np. 51 czyli silnik 5 cyl i wyświetlanie po niemiecku. Da sie to zmienić na 43? Bo taka konfiguracja będzie u mnie najlepsza. Czy to sie automatycznie zmieni? Wole zapytac przed wlozeniem niż żeby sie później denerwować bo nie będzie chodzil tak jak nalezy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
BC kodować nie musisz no chyba że chcesz w galonach.
AC kodowanie 51 to ok nie trzeba zmieniać bo R4 i R5 to to samo. A jak jcesz zmienić ikony czyli kodowanie x1 na x3 to z dołu masz suwak ustawiasz pozycja 3 dla benzin.
Ale i tak jeszcze czeka cię ustawianie korekty spalania +- %. wiec montuj tylko.
AC kodowanie 51 to ok nie trzeba zmieniać bo R4 i R5 to to samo. A jak jcesz zmienić ikony czyli kodowanie x1 na x3 to z dołu masz suwak ustawiasz pozycja 3 dla benzin.
Ale i tak jeszcze czeka cię ustawianie korekty spalania +- %. wiec montuj tylko.
Dzięki za pomoc.
[ Dodano: 2013-12-08, 01:06 ]
Mam kolejny problem. W sumie 2. AC bc juz w aucie od wczoraj i mam problem. Nie pokazuje mi spalania, tak jakby sygnal z komputera niedochodzil. Mierzylem go na kostce przy bc i napięcie jest prawidlowe. Podpięcie kabli do wtyczek sprawdzalem 10 razy i wszystko ok. Pomozcie. A druga sprawa to taka ze dziala mi licznik ile km mogę zrobić na paliwie które mam w baku lecz gdy jes 40 km a wskazówka jest na dole rezerwy nie wyświetla sie rezerwa na ac. I o co chodzi? nie pokazuje mi takze sredniej predkosci.
[ Dodano: 2013-12-08, 01:06 ]
Mam kolejny problem. W sumie 2. AC bc juz w aucie od wczoraj i mam problem. Nie pokazuje mi spalania, tak jakby sygnal z komputera niedochodzil. Mierzylem go na kostce przy bc i napięcie jest prawidlowe. Podpięcie kabli do wtyczek sprawdzalem 10 razy i wszystko ok. Pomozcie. A druga sprawa to taka ze dziala mi licznik ile km mogę zrobić na paliwie które mam w baku lecz gdy jes 40 km a wskazówka jest na dole rezerwy nie wyświetla sie rezerwa na ac. I o co chodzi? nie pokazuje mi takze sredniej predkosci.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
bo to sa dwa odrebne uklady elektronicznie niezalezne, w bc mozesz to wyregulowac. ziemior to gdzies opisywal w temacie - regulacja rezerwy BCGregus512 pisze:wskazówka jest na dole rezerwy nie wyświetla sie rezerwa na ac
iGregus512 pisze:nie pokazuje mi takze sredniej predkosci.
bo nie dochodzi sygnal predkosci do bc, wez licznik zdemontuj i obejrzyj ten dlugi pin co wchodzi w bc, sprawdz zimne luty w liczniku kolo tego pina i w bcGregus512 pisze:Nie pokazuje mi spalania