[ 80 B4 1.9 1Z ] Jaki akumulator polecacie ?
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
Dokładnie tak jak pisze kolega 'Białyz' -akumulator tylko 'Banner'- u mnie w 2 autach i sprawuje się kapitalnie :!: Oszczędźcie sobie 'B...ooosh'(bo zszedł na psy), i polską 'Cen...trrre' bo to gó...no' nie z tej planety. <ok> Na ba..nerze jeżdżę 3 rok i jest super!
Dla laików - ważne czy auto jeździ codziennie( jest doładowywane) czy raz w tygodniu i jaki jest pobór prądu- a takie parametry można sprawdzić zwykłym miernikiem 8-)
Dla laików - ważne czy auto jeździ codziennie( jest doładowywane) czy raz w tygodniu i jaki jest pobór prądu- a takie parametry można sprawdzić zwykłym miernikiem 8-)
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
troszke mi to herezja zalat...BLUECONECT pisze:Oszczędźcie sobie 'B...ooosh'(bo zszedł na psy), i polską 'Cen...trrre' bo to gó...no' nie z tej planety. Na ba..nerze jeżdżę 3 rok i jest super!
niema takiego czegos ze dany producent jest wytworca danego aku, wiem bo widzialem na wlasne oczy, niewiem tylko jakma to miejsce w przypadku boscha
pozatym te wszystkie aku co widzicie na wystawach sa robione u jednego wytworcy, a roznia sie etykietami, a nawet w miare koniecznoci sa zmieniane etykiety, tak to sie wlasnie interes kreci
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Centra Futura CA770 77Ah 760A pracuje już w drugim aucie (cały czas diesel) , ile lat ma nie pamiętam ale więcej niż 7 na pewno i w zimie przy większych mrozach daje rade. Przed wstawieniem tego siedział nówka marketowy 65Ah/600A i w zimie przy lekkich mrozach już był problem odpalić, a Futura mimo że swoje już przeżyła kręci pięknie.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2013, 01:06 przez h4k3r0, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazdy kupuje to co lubi. w tescie motoru wypadły dobrze np. Exide
mam go w WV Transporterze T4 auto stoi caly czas pod chmurka traktowane jako wół roboczy i smiga 3 lata i nic mu nie dolega...
w mojej 90-tce mam Boscha S5tke za ktorego zaplacilem 280zł i polecil mi go pan ktory przyjechal do hurtowni po akumulatory i kupowal chyba z 50 różnych... wziął mnie na boczek i powiedzial ze mozna go rozladowywac i ładowac a i tak bedzie 3mac tak samo bo jest wykonany w innej technologii i nie straszne mu krótkie odcinki tras...
Najtansza alternatywa to "BANNER" z bykiem na naklejce i nie sa złe tak powiedział gosc ktory kupowal akumulatory na handel
a co kto kupi jego broszka jedni oszczędzaja inni nie
ps. z centra w poprzednim mialem przeboje.
natomiast 8mio letni oridzinał z Mercedesa zakreci za kazdym razem.
jak wyżej napisał kolega "jak dbacie tak macie"
dmuchawa, radio na postoju wszystko bierze prad a robiac krotkie trasy cudów nie ma
w gaziecie MOTOR w tym roku bodajrze w listopadzie był test akumulatorów wiec google "szukaj"...
mam go w WV Transporterze T4 auto stoi caly czas pod chmurka traktowane jako wół roboczy i smiga 3 lata i nic mu nie dolega...
w mojej 90-tce mam Boscha S5tke za ktorego zaplacilem 280zł i polecil mi go pan ktory przyjechal do hurtowni po akumulatory i kupowal chyba z 50 różnych... wziął mnie na boczek i powiedzial ze mozna go rozladowywac i ładowac a i tak bedzie 3mac tak samo bo jest wykonany w innej technologii i nie straszne mu krótkie odcinki tras...
Najtansza alternatywa to "BANNER" z bykiem na naklejce i nie sa złe tak powiedział gosc ktory kupowal akumulatory na handel
a co kto kupi jego broszka jedni oszczędzaja inni nie
ps. z centra w poprzednim mialem przeboje.
natomiast 8mio letni oridzinał z Mercedesa zakreci za kazdym razem.
jak wyżej napisał kolega "jak dbacie tak macie"
dmuchawa, radio na postoju wszystko bierze prad a robiac krotkie trasy cudów nie ma
w gaziecie MOTOR w tym roku bodajrze w listopadzie był test akumulatorów wiec google "szukaj"...
Bannera zdecydowanie nie polecam. Od jakiegoś czasu walą tandetę, że szok. Nie jest w stanie trzymać napięcia spoczynkowego powyżej 12V i rozruszniki wolno kręcą.
Z Boscha warto jedynie S5. Tańsze mają problem wytrwać do końca gwarancji.
Centra może być, często spotykam kilkuletnie w dobrej kondycji.
Varta podobnie, osobiście jeżdżę już ponad 2 lata na Varta Blue i jest O.K.
Z Boscha warto jedynie S5. Tańsze mają problem wytrwać do końca gwarancji.
Centra może być, często spotykam kilkuletnie w dobrej kondycji.
Varta podobnie, osobiście jeżdżę już ponad 2 lata na Varta Blue i jest O.K.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie poradźcie mi jaki aku kupić tzn jakiej pojemności. Teraz mam Centre 72 lub 74 ah. Wytrzymał 8 lat ale teraz już napięcie spada poniżej 12 także jest na wykończeniu. W garażu odpala super ale jak bym zostawił samochód na mrozie to padnie w momencie.
Pytam o pojemność gdyż taki jak mam jest za duży. Mało jeżdżę samochodem bo w miesiącu robię góra 300km a zazwyczaj te 300 km to są krótkie trasy. Więc potrzebuję aku który odpali diesla ale również szybko się doładuje.
Pytam o pojemność gdyż taki jak mam jest za duży. Mało jeżdżę samochodem bo w miesiącu robię góra 300km a zazwyczaj te 300 km to są krótkie trasy. Więc potrzebuję aku który odpali diesla ale również szybko się doładuje.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek