[B4 1.9 1Z] Luz i "przeskok" kierownicy przy skręc
[ALL] dziwne przeskakiwanie
Witam znowu mam problem
pojawił mi sie dziwny objaw jak wycofuję z maksymalnie skrecona kierownicą to mam takie uczucie jakby coś co metr przeskakiwało w przednim prawym kole oraz jak jestem na sliskiej nawierzchni np parking po tesco to jak skrecam powoli i dodaje gazu to teżjest taki jakiśdziwny dzwiek dochodzący z kola Co to zaś może być ( dodam że jestem świerzo po wyminie prawie całego zawieszenia z przodu i wcześniej nie zauważyłem takich objawów)
pojawił mi sie dziwny objaw jak wycofuję z maksymalnie skrecona kierownicą to mam takie uczucie jakby coś co metr przeskakiwało w przednim prawym kole oraz jak jestem na sliskiej nawierzchni np parking po tesco to jak skrecam powoli i dodaje gazu to teżjest taki jakiśdziwny dzwiek dochodzący z kola Co to zaś może być ( dodam że jestem świerzo po wyminie prawie całego zawieszenia z przodu i wcześniej nie zauważyłem takich objawów)
gibaj ja naprawde sie nie znam na mechanice i szukanie w gogle o stukach w zawieszeniu nic mi nie da bo to nie są stuki tylko takie jakby przeskakiwanie jakbym co metr na coś najeżdzal co mam według Ciebie wpisaćw tej wyszukiwarce
Ps. Dam se rękę obciąć że na tym forum już wszystko było więc każda odpowiedz w nowym temacie powinna brzmieć google i po sprawie ale jeśłi znasz się na mechanice i wiesz co to za ustrojtwo mnie znowu dotknęło to nie prościej napisać np
przegób albo co innego
Pozdrawiam
Ps. Dam se rękę obciąć że na tym forum już wszystko było więc każda odpowiedz w nowym temacie powinna brzmieć google i po sprawie ale jeśłi znasz się na mechanice i wiesz co to za ustrojtwo mnie znowu dotknęło to nie prościej napisać np
przegób albo co innego
Pozdrawiam
[1z tdi ] przeskakiwanie koła
niewiem czy dobże to nazwałem ,ale przy mocnym skręcie w lewo prawe koło tak jakby
miało się urwać lub przeskakiwać wrażenie że koło się zaraz położy
jakieś sugestie wymieniłem dzisiaj tuleje na prawym wchaczu ale nic to niedaje mam troszke końcówke wybitom ale to chyba niema wpływu na to
wdzięczny za informacje
miało się urwać lub przeskakiwać wrażenie że koło się zaraz położy
jakieś sugestie wymieniłem dzisiaj tuleje na prawym wchaczu ale nic to niedaje mam troszke końcówke wybitom ale to chyba niema wpływu na to
wdzięczny za informacje
Kolego przy maksymalnym skręcie na koło działają duże obciążenia i każdy luz wyjdzie, możliwe ze jest to ta końcówka, możliwe ze sworzeń, możliwe ze przegub, możliwe ze luzy na poduszce MP... Najlepiej wejdź pod samochód z poniesionym tym kołem i posprawdzaj łapą zawias, ewentualnie włącz silnik, wrzuć bieg i niech na max skresonych kolach pokreci sie to koło, może wyjdzie luz na przegubie a MP sprawdź po prostu opierając sie o błotniki i uginając gwałtownie samochód końcówkę sprawdzisz szarpiąc za wiszące koło na boki <ok>
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Luz i "przeskok" kierownicy przy skręc
Witam.
Panowie od wczoraj mam problem , mianowicie gdy kręcę kierownicą czuć tak jakby coś przeskakiwało w kolumnie , na pełnym obrocie od jednej strony do drugiej zdarza sie to raz lub dwa razy. Problem występuje tylko na odpalonym silniku , na postoju i podczas jazdy. Gdy kręce kołami na zgaszonym silniku nic sie nie dzieje , koła skręcaja normalnie i nic nie czuć. Patrzyłem pod maske ale nic dziwnego tam nie widać , płyn wspomagania jest , pompa nie wyje. Mogło się coś poluzować na "przegubie" ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Panowie od wczoraj mam problem , mianowicie gdy kręcę kierownicą czuć tak jakby coś przeskakiwało w kolumnie , na pełnym obrocie od jednej strony do drugiej zdarza sie to raz lub dwa razy. Problem występuje tylko na odpalonym silniku , na postoju i podczas jazdy. Gdy kręce kołami na zgaszonym silniku nic sie nie dzieje , koła skręcaja normalnie i nic nie czuć. Patrzyłem pod maske ale nic dziwnego tam nie widać , płyn wspomagania jest , pompa nie wyje. Mogło się coś poluzować na "przegubie" ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.