ja robiłem to u siebie jakiś mieściac temu łacznie z wymiana nagrzewnicy u użyłem do tego zwykłej pianki jaką się kładzie pod panele podłogowe, a kleiłem to zwykłym butaprenem i jest cacy grzeje jak w piecurafales83 pisze:akiego materiału użyłeś do naprawy tych dziur?
[80 B4 ABT] brak ogrzewania. o co chodzi?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Dokładnie tak.Pavell pisze:ja robiłem to u siebie jakiś mieściac temu łacznie z wymiana nagrzewnicy u użyłem do tego zwykłej pianki jaką się kładzie pod panele podłogowe, a kleiłem to zwykłym butaprenem i jest cacy grzeje jak w piecu
Każdy pisał aby docinać na wymiar i pasować idelnie ale można to między bajki włożyć bo nie patyczkowałem się i kleiłem jak popadnie. Silnik ciągnie klapę i większego oporu nie ma a i szczelne jest w 100%
Widmo
Sry ze odswiezam temat ale mam wlasnie taki problem. ogrzewanie chodzi ładnie, szybko robi sie sauna ale wylatuja mi te gabeczki. do tego mokra podłoga u kierowcy i pasażera. czyli jedyne wyjscie to sciaganie dechy i wymiana nagrzewnicy? czy moze regeneracja nagrzewnicy? Prosze o pomoc
często bywa tez tak gdy włączymy dmuchawę na 4 bieg to z kratek wylotowych wypadają takie male kawałki gąbki.
Sry ze odswiezam temat ale mam wlasnie taki problem. ogrzewanie chodzi ładnie, szybko robi sie sauna ale wylatuja mi te gabeczki. do tego mokra podłoga u kierowcy i pasażera. czyli jedyne wyjscie to sciaganie dechy i wymiana nagrzewnicy? czy moze regeneracja nagrzewnicy? Prosze o pomoc
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
https://audi80.pl/all-b3-b4-wymiana- ... t31216.htmJasik pisze:wymiana nagrzewnicy?
niema takiej mozliwosciJasik pisze:czy moze regeneracja nagrzewnicy?
Tak jedynie tylko wymiana nagrzewnicy + regeneracja gabęk na klapach-kierownicach powietrza wewnatrz obudowy nagrzewnicy.Jasik pisze:jedyne wyjscie to sciaganie dechy i wymiana nagrzewnicy?
Jasik pisze:czy moze regeneracja nagrzewnicy?
Jest możliwość regeneracji nagrzewnicy przez firmy zajmujące się naprawą chłodnic samochodowych i intercoolerówSzara80tkaTdi pisze:niema takiej mozliwosci
Jednak jest to całkowicie NIEOPŁACALNE.
Koszt naprawy przewyższy koszt nowej i przewyższy koszt ewentualnie ponownej wymiany gdyby jednak po naprawie się znowu zepsuła.
Nowa nagrzewnica z firmy Behr około 50 zł ale teraz BEHR jest robiony w Chinach.
Febi, SWAG, HP czy Nissens kupisz w podobnej kasie tj 50-70zł
Na alledrogo najtasza nagrzewnica 23zł <ok>
Koledzy zabrałem się za naprę dziur w klapach po ściągnięciu deski znalazłem kawałek filcu w miejscu jak na zdjęciu, z jednej strony jest on wysmarowany klejem (już zaschniętym). Wie ktoś może gzie powinien się znajdować ten filc? Ogólnie mój problem polegał na tym że nie miałem ciepłego powietrza na nogi.
Przykleiłem gąbkę od paneli kropelką mam nadzieje, że to wytrzyma kleił ktoś kropelką? Może lepiej byłoby te otwory w klapach zaślepić blachą, gumą albo plastikiem? Próbował ktoś tak robić?
Przykleiłem gąbkę od paneli kropelką mam nadzieje, że to wytrzyma kleił ktoś kropelką? Może lepiej byłoby te otwory w klapach zaślepić blachą, gumą albo plastikiem? Próbował ktoś tak robić?
Kolego jedynym miejscem w które pasuje mi ten filc to tak na 1 zdjęciu go przyłożyłem, drugie zdjęcie pokazuje wlot powietrza na szybę w desce a kolejne zdjęcia to wylot z nagrzewnicy z klapą w różnych pozycjach, ta klapa jest plastikowa z kawałkiem gąbki który jest w dobrym stanie. Ktoś mi powie gdzie na 99% przykleić ten filc?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z