[A80 B4 2.3] montaż instalacji lpg
[A80 B4 2.3] montaż instalacji lpg
witam, niedawno azakupiłem swoje kolejne Audi 80 B4 jednak z silnikiem 2.3, prosiłbym kolegów o ewentualne porady co do wyboru instalki LPG a w szczegolnosci o fotki zamontowanej instalacji w waszych autach, bardzo zalezy mi na zdjeciach ukazujacych sposob montazu lpg do dolotu oraz jakiej generacji instalki macie
Re: [A80 B4 2.3] montaż instalacji lpg
Ja mam III gen. i taka polecam. Mozesz zalozyc Blosa - odczuwalnie bedzie lepiej niz na zwyklym mikserze. Mozesz zalozyc II gen. bedzie gorzej niz na Blosie i znacznie gorzej niz na III gen. W praktyce zgodnie z przepisami zaloza ci II gen. ktora mozesz potem przerobic na Blosa lub III gen. Mozesz tez probowac znalezc gazownika ktoremu na magazynie zostanie jakis kit montazowy III gen. Spobuj w tej sprawie skontaktowac sie z firma nagaz. Moze byc tez tak ze II gen. bedzie dla ciebie w zupelnosci wystarczajaca. Przy II gen. nalezy kierowac sie tym aby parownik wyposazony byl w wyjscie kompensacji, ktore nastepnie trzeba podlaczyc pod mikser w dolocie. Dodatkowo mozna sie pokusic o takie zamontowanie reduktora aby waz od reduktora do miksera byl jak najkrotszy. Z elektroniki do II gen. polecam AL 700. Ma dwie przydatne opcje. Pierwsza to osobne ustalenie pozycji attuatora dla biegu jalowego i zakresu poza jalowym. Druga to mozliwosc stalego odpalania instalacji na LPG bez kazdorazowego meczenia sie z sekwencja kombinacji awaryjnego odpalania jak to jest w pozostalych centralkach typu bingo i stag. Jezeli chodzi o reduktor do II gen. to polecam EMMEGAS ML 94 z jedna sruba do regulacji. Wogole to szukaj raczej parownika z jedna sruba do regulacji.
tzn sam planuje zamontowac owa instalacje i przeszukuje alledrogo za jakas przystepna uzywka, dotychczas mialem abk'a 2.0e i smigalem na sekwencji az milo ale niestety plan sie zmienil i kupilem teraz 2.3 na mechanicznym wtrysku i dlatego chcac uniknac ryzyka strzalow w dolot szukam porad, jaki zestaw najlepiejby bylo dobrac no i przede wszystkim sugeruje sie cena:) ponadto mam kable oprogramowanie wiec z regulacja nie bede mial problemow, dlatego jak pisze glownie zalezy mi na dodatkowych info na jakie detale zwracac uwage
Jezeli uwaznie przeczytales co wyzej napisalem to nie powinienes miec problemow.AMBlENTE pisze:tzn sam planuje zamontowac owa instalacje i przeszukuje alledrogo za jakas przystepna uzywka, dotychczas mialem abk'a 2.0e i smigalem na sekwencji az milo ale niestety plan sie zmienil i kupilem teraz 2.3 na mechanicznym wtrysku i dlatego chcac uniknac ryzyka strzalow w dolot szukam porad, jaki zestaw najlepiejby bylo dobrac no i przede wszystkim sugeruje sie cena:) ponadto mam kable oprogramowanie wiec z regulacja nie bede mial problemow, dlatego jak pisze glownie zalezy mi na dodatkowych info na jakie detale zwracac uwage