[2.0 ABT LPG] Brak wężyka
[2.0 ABT LPG] Brak wężyka
Witam wszystkich. Niedawno stałem się posiadaczem tego pięknego samochodu i zacząłem nad nim pracować zaintrygowało mnie to:
Wiem że ma być w tym miejscu wężyk ale do czego jest i do czego ma być podpięty? :oops:
Proszę o pomoc.
Dodam że posiadam instalację LPG II generacji.
Wiem że ma być w tym miejscu wężyk ale do czego jest i do czego ma być podpięty? :oops:
Proszę o pomoc.
Dodam że posiadam instalację LPG II generacji.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2013, 21:48 przez maseł92, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
w PM mam wszystko przy silniku jak z fabryki ( poza lpg ) nic nie ściągałem ani nie zaślepiałem. Jedyne to Na PB obroty są ciut wyższe ( ok 1000 ) ale to wina zwężki lpg, dalej mówiąc od 2 lat nawet nie odpalam go z Pb a bezpośrednio z lpg problem z odpaleniem był przy -27 wtedy musiałem z benzyny odpalać . Ale oczywiście raz na jakiś czas ganiam na szlachetnym paliwie żeby się nie odzwyczaił :mrgreen: pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Dodam jeszcze że mam problem z płynną jazdą, a mianowicie kiedy gwałtownie dodam gazu jadąc już na biegu samochód raz mocno szarpnie. To samo dzieje się gdy za szybko puszczę pedał: następuje jedno mocniejsze szarpnięcie i wydaje mi się że za szybko zwalnia na biegach... czy przepustnica na biegu jałowym ma być cały czas zamknięta ? zauważyłem też że przy tym mechanizmie na którym kończy się linka od gazu jest taki ogranicznik ale ten mechanizm wg się na nim nie opiera...
Właśnie na pierwszy ogień po zakupie poszła poduszka pod silnikiem bo jej nie było prawie już Do tego lewarek gonił jak szalony. Chwile było dobrze, a teraz znowu goni...
80km/h mam przy 1900 raczej tu jest w porządku. Zauważyłem dzisiaj że jak wcisnę sprzęgło i puszczam pedał gazu to wtedy nie ma tego szarpnięcia. Pedał bierze wysoko już ale czy to może mieć jakiś związek?
80km/h mam przy 1900 raczej tu jest w porządku. Zauważyłem dzisiaj że jak wcisnę sprzęgło i puszczam pedał gazu to wtedy nie ma tego szarpnięcia. Pedał bierze wysoko już ale czy to może mieć jakiś związek?
-
- Forum Audi 80