Od jakiegoś czasu pompka zamka centralnego w moim Audi b4 96r. 1.9TDI przestała działać. Opiszę krótko jak wygląda cała sytuacja z nią związana. Pewnego dnia biorę pilota do ręki, chcę otworzyć auto, kierunkowskazy normalnie mrugnęły, że auto zostało otwarte, lecz normalnie nie zostało otwarte - wszystkie zamki zamknięte. Samym kluczykiem też można było otworzyć wszystkie drzwi na raz, lecz też się nie da. W między czasie równo z popsuciem się centralki źle działało światło wewnątrz kabiny (znalazłem w sieci, że ona również odpowiada za światło w kabinie - nie wiem ile w tym prawdy). Poczytałem na forum gdzie znajduje się pompka zamka centralnego bo nawet wlew miałem zamknięty. Otworzyłem go i wyciągnąłem całą pompkę. Sprawdziłem bezpieczniki nr 4 i 19 (4 odpowiada za światło wewnątrz auta, 19 od centralki) - są sprawne. Do pompki idą 2 kostki - sprawdziłem, że na 2 kablach jest prąd cały czas a na 1 zależnie od tego czy auto ma być otwarte czy nie. Teraz mam pytanie do Was: Czy miał ktoś doczynienia z pompką 4AO862257A i wie jak sprawdzić czy ona na pewno działa lub nie ?
zdjęcie pompki:
Pozdrawiam serdecznie, Michał