bioły11 pisze:no dobra będę coś działał z kątem i dawką paliwa .
Wedlug mnie ,kąt i dawkę masz o takich wartościach że nie powinno mieć to wpływu na kiepskie odpalanie ,a już na pewno ,przy obecnych ,dość wysokich jak na zime temperaturach

,nie mają tu praktycznie znaczenia świece żarowe :roll: to nie padaki 1,9 D ,czy TD ,z posrednim wtryskiem ,które bez grzania świec nie mogą się obyć

...ja bym sie skupił na cofajacym się paliwie ,bo zwykle to jest przyczyną ,jak paramerty typu dawka i kąt wtrysku są w normie .Nie mniej jednak ,na 100% to ja mogę być pewien, parametrów na vagu ,na deltascanie nie mam pewności ,bo nie wiem ,jak tam realizowane jest sprawdzanie kąta wtrysku statycznego ,czyli odpowiednik basic seting -nastaw podstawowych , w vag comie.Pewne jest to ,że świece żarowe możesz zostawić w spokoju ,a fachowiec który się ich uczepił ,jako przyczyny nieodpalania ,ma marne pojęcie o tym silniku

ale ma za to ''specjalny przyrząd '' do ich sprawdzania gdzie normalnie ,żeby je sprawdzić ,wystarczy kawałek kabla :mrgreen: ech "fachowcy " specjalnej troski :mrgreen: ze "specjalnymi przyrządami " do sprawdzenia świec :roll: zostawcie świece żarowe ,spalone czy sprawne ,w tych autach w spokoju,poduczcie się i skupcie się na prawdziwych przyczynach trudnosci z odpalaniem ,bo zapewniam was ,że świece nie mają z tym nic wspólnego 8-)