[B4 2.0 16V ACE 140KM] Kostka z przewodem gdzie idzie i jed
[B4 2.0 16V ACE 140KM] Kostka z przewodem gdzie idzie i jed
Pomógłby ktoś gdzie ten przewód idzie ?? Jest to przewód o or 0 53 905 381
Jeszcze jedno pytanie obok czujnika ciśnienia oleju jest drugi czujnik i nie mam nic pod niego podłączone czy coś tam powinno być ?? Znajduje się on nad filtrem oleju obok czujnika oleju...
Z góry dzięki tylko to mi zostało do odpalania auta.
Jest to Audi A6 C4 ,a nie 80 jak co..
Jeszcze jedno pytanie obok czujnika ciśnienia oleju jest drugi czujnik i nie mam nic pod niego podłączone czy coś tam powinno być ?? Znajduje się on nad filtrem oleju obok czujnika oleju...
Z góry dzięki tylko to mi zostało do odpalania auta.
Jest to Audi A6 C4 ,a nie 80 jak co..
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pierwsze zdjęcie to czujnik stukowy powinien być założony na 4 kabel od świecy.Nie wiem czy wymieniałeś przewody od świec ale ja w swoim tak mam.Tu masz link jak to zrobić http://./viewtopic.php?t=5303
wszystko się zgadza z umiejscowieniem na 4 przewodzie ale to nie jest czujnik spalania stukowego (stukowy lub 2szt są przykręcone do bloku tuż pod głowicą). Jest to czujnik położenia wału mający za zadanie dawać informacje o iskrze do ECU a ten na podstawie tej inf zmienia kąt wyprzedzenia zaapłonu.adam_wdz pisze:Pierwsze zdjęcie to czujnik stukowy powinien być założony na 4 kabel od świecy
W podstawie filtra oleju powinieneś mieć 2 czujniki ciśnienia oleju i ewentualnie dodatkowo czujnik temp, oleju. Z tego co widać to brakuje Ci takiego dużego czujnika na 2 wsuwki do sterowania wskaźnikiem ciśnienia