Przywitaj się z nami
- johnnybravoojb
- Forum Audi 80

Postanowiłem do was zawitać w związku z moim kolejnym, trochę spontanicznym pomysłem na "zasmakowanie kawałka" starej dobrej motoryzacji. Dość przypadkowo zakupiłem Audi 80 B4 cabrio ABK, które jest świetną bazą na naprawdę dobre auto. Niestety w związku z tym, że od strony technicznej trochę kuleje, a ja kompletnie nie przygotowałem się do takiego zakupu, będę potrzebował waszej pomocy. Zatem witam serdecznie i mam nadzieję (z waszą pomocą) pozostać zauroczony Audi jak najdłużej, aby tu pozostać, bo niestety moją (jak dotąd jedyną) miłością jest Mercedes W124, ale ją zawsze można podzielić na 2
.
cześć, jestem z Brwinowa... szukałem pojazdu na dojazdy do pracy i kupiłem osiemdziesiątkę ABK (za 400zł :lol: ) z racji ocynkowanego nadwozia i tanich, dostępnych części. Nie ma już dobrych japońców a mojej kochanej Madzi 323F 93r posypało się podwozie :cry: . W 80 przy pomocy wiejskich mechaników udało mi się niedrogo wymienić wszystko co się dało i nie przekroczyć ceny rynkowej :mrgreen: . Mam nadzieję, że sprawdzi się w boju... Pozdrawiam wszystkich
Cześć.
Jak Tradycja Nakazuje - Jam sie przywituje
Moja Historia z Audi jest przypadkowa - ale jak widać tak miało być.
Na stałe mieszkam za wielką kałuża w państwie z liściem klonowym.
Jak co co roku przylatuje do pl na kilka tygodni swiątecznych. I zawsze ten sam problem sie pojawia- " nabyć zimowóz" budżetowy i pewny
Po poszukiwaniach wyczaiłem 80 - serwisowany, zadbany, 8 lat w jednych rekach- wiec dzwonie - rozrzad zrobiony, amortyzatory hamulce - innymi slowy tak - tego szukalem - po 2 godzinach wracałem Avancikiem do domu,
Po nastu dniach i 2600 KM jestem przezadowolony- Stara dobra szkoła - schludnie, pewnie i radosnie- moge powiedziec ze uwiodło mnie Avancisko - Wszystko jak w jaklepszych czasach motoryzacji !
Osobiscie zbieram staruszki juz od kilkunastu lat i juz jakas kolekcja powstala - niemniej zawsze celowalem w japonie - coz 80 przekonala mnie że nalezy poszerzyć zakres poszukiwan - egzemplarzy do " uratowania" i przechowania w garazu jako Sunday driver ..,,,, coupe na bank, V8 , a moze jak zycia starczy to quattro
Anyway- Dzieki że jestescie - Forum - skarbnica wiedzy !:)
Pozdrawiam
TOmek
Jak Tradycja Nakazuje - Jam sie przywituje
Moja Historia z Audi jest przypadkowa - ale jak widać tak miało być.
Na stałe mieszkam za wielką kałuża w państwie z liściem klonowym.
Jak co co roku przylatuje do pl na kilka tygodni swiątecznych. I zawsze ten sam problem sie pojawia- " nabyć zimowóz" budżetowy i pewny
Po poszukiwaniach wyczaiłem 80 - serwisowany, zadbany, 8 lat w jednych rekach- wiec dzwonie - rozrzad zrobiony, amortyzatory hamulce - innymi slowy tak - tego szukalem - po 2 godzinach wracałem Avancikiem do domu,
Po nastu dniach i 2600 KM jestem przezadowolony- Stara dobra szkoła - schludnie, pewnie i radosnie- moge powiedziec ze uwiodło mnie Avancisko - Wszystko jak w jaklepszych czasach motoryzacji !
Osobiscie zbieram staruszki juz od kilkunastu lat i juz jakas kolekcja powstala - niemniej zawsze celowalem w japonie - coz 80 przekonala mnie że nalezy poszerzyć zakres poszukiwan - egzemplarzy do " uratowania" i przechowania w garazu jako Sunday driver ..,,,, coupe na bank, V8 , a moze jak zycia starczy to quattro
Anyway- Dzieki że jestescie - Forum - skarbnica wiedzy !:)
Pozdrawiam
TOmek