Dzisiaj uzupelniajac zimowe plyny zapomnialem zakrecic korka w butelce i przez przypadek wylalo mi sie troche plynu do spryskiwaczy na urzadzenie pokazane na ponizszym zdjeciu
Syrena zaczela w dziwny sposob wyć, troche wyzszy dzwiek niz w przypadku sygnalu alarmu i troche wieksza czestotliwosc. Dodatkowo modulowana byla rowniez glosnosc syreny zaczelo sie od cichego pozniej coraz glosniej ciszej glosniej i w koncu powoli samo ucichlo.
Dodatkowo kiedy zamknalem sie w garazu i chcialem sie temu przygladnac udalo mi sie w ciszy podsluchac ze to urzadzenie caly czas wydaje z siebie ciche dzwieki nie do uslyszenia w normalnych miejskich warunkach
Macie jakies pomysly co to moze byc ?
[2.0 ABK] Dziwna syrena pod maską
[2.0 ABK] Dziwna syrena pod maską
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, 17:44 przez Majrasss, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jest to ani od alarmu ani od klaksonu, te znajdują sie wyzej i podsluchiwalem ani przy klaksonie ani przy alarmie ta nie brala udzialu (o maly wlos nie ogluchlem ). Przedstawiona w temacie umieszczona jest ponizej zbiornika plynu wspomagania i na bank nie jest to oryginalna czesc, sa do tego jeszcze jakies 2 male kluczyki, moze ktos spotkal sie z czyms takim ?
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
co to za technologia ... odłacz to cos bo jak jeszcze raz zalejesz to ci sie to wcale nie wyłaczy ... jak masz swoj alarm to nie potrzebny jest jakies dodatkowe nie wiadomo co ... a jak masz troche pojecia i umiesz pomajsterkowac to mozesz sobie zalożyc magiczny przycisk blokady pompy zamias tego czegoś
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 gru 2013, 18:15 przez szymon_xd2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
tylko po co ta dodatkowa syrena skoro mam fabryczny alarm ktory uzbraja sie razem z CZ ? kiedy to sie powinno wlaczac ? bo poki co w razie wypadku wlacza sie alarm fabryczny a nie ten dodatkowy a mamy zime i niejednokrotnie krąze tym autem po szwecji czy norwegii gdzie mrozy sa wieksze i nie widze roznicy przy odpalaniu auta nawet po 2-4 dniach postoju