Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Koniec skrzyni ?

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Koniec skrzyni ?

Post autor: wujo1 » 21 gru 2013, 20:40

Witam mam mały problem ze skrzynią zaczęło się to z 2 tygodnie temu jak przy wbijaniu 5 wystąpił zgrzyt i tak pozostał do tej pory , nigdy czegoś takiego nie było, dziś zaczęła też zgrzytać przy wbijaniu 3 . Trochę jestem zaniepokojony tym, nieraz jest tak że przy wbijaniu 5 biegu jest strasznie ciężko tak jak by wszystko na sucho chodziło, nieraz jest tak że z 5 na 2 chciałem to tak samo ciężko albo w ogóle nie dało rady wbić biegu . Mam Short shiftera założonego .

Teraz pytanie co to może być , jutro albo pojutrze sprawdzę stan oleju w skrzyni czy jest itp ale jeżeli będzie to co może się sypać ? Skrzynia ? Sprzęgło? może ten shifter coś szkodzi sam nie wiem . Czytałem tematy na forum ale ciężko coś z nich wywnioskować albo nie takie objawy jak u mnie.

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 21 gru 2013, 20:56

Kolego jak jest zgrzyt to jest zgrzyt. Tematów podobnych pełno. Ale jak już masz tak że zgrzyta to posypał się synchronizator. Naprawa nie opłacalna taniej wychodzi zakup skrzyni. Skrzynie z a4 i passata pasują bez problemu. A najlepiej een. Dłuższe przełożenia i radość z jazdy. Spuść olej że skrzyni jak będzie miał złotawykolor to na bank synchronizator.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 22 gru 2013, 13:58

no to czeka mnie wymiana skrzyni biegów, na szczęście mam skrzynie z A4 97r DHL piszą że podobna skrzynia co BAA tylko trzeba w jednym miejscu podkładkę podłożyć przy mocowaniu skrzyni i coś zrobić z procop ten-em :roll:

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 22 gru 2013, 22:10

Dokładnie tak. Dhl to to samo co baa. Procop-ten wisi sobie luźno a z tą podkładką to widać gdzie ją trzeba dac.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 05 sty 2014, 19:47

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a5 ... 860f8.html

z ciekawości spuściłem olej, pewnie jeszcze w skrzyni się walają takie kawałki :lol: no ale już z A4 leży czeka muszę kupić nowe łożysko oporowe , sprzęgło jeszcze oryginalne i ma się dobrze <ok> przy okazji pójdzie poducha skrzyni do wymiany i harmonijka na magiel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl