[B3 1.8S JN]Moja Czarnula - Audi Sport...Fotele Recaro z A6.
Kolor taki że niestety następnego dnia po umyciu już jest zakurzone, spoiler jest Kamei chociaż raczej nie ori. Wiem że bez haka było by dużo lepiej ale względy praktyczne przeważyły...keczy pisze:zdejmij hak, zapodaj ori spojler kamei, umyj auto <ok>
[ Dodano: 2013-11-16, 17:50 ]
W końcu przyszedł zapał na rezanie przy aucie, pociągnięta instalacja do grzanych foteli. Wszystko działa, przyjemnie ciepło w d...
[ Dodano: 2013-12-23, 18:29 ]
Więc tak, udało mi się przerobić lampy od 90 tak aby pasowało to do zwykłego zderzaka, czyli krótko mówiąc dorezałem kierunki. Poniżej krótki opis co i jak, może to kogoś zainspiruje.
Jak powszechnie wiadomo lampy od 90 nie posiadają kierunków i zamontować je można jedynie razem ze zderzakiem. Okazuje się że po niewielkich przeróbkach można dołożyć kierunek, co więcej będzie to normalnie świecić i wyglądać. Aby całość wyglądała jak fabryka potrzebujemy ramki od zespolaka z B4. Na górze ramka z 90, na dole z B4.
Ramka z B4 ma miejsce na żarówkę światła pozycyjnego które w lampie z 90 jest pod światłem mijania. Musimy rozciąć obie ramki i połączyć za pomocą kleju (kolega miał taki dziwny klej nakładany za pomocą lutownicy) zewnętrzną część z B4 z zewnętrzną częścią tej z 90.
W międzyczasie otwornicą robimy otwór pod mocowanie żarówki kierunkowskazu, szlifujemy, docinamy, dopasowujemy, doklejamy mocowania do ramki. Następnie aby ukryć niedociągnięcia (druga ramka wyszła lepiej) malujemy całość czarnym matem.
Następnie składamy wszystko w jedną całość gotową do zamontowania w aucie...
W moim przypadku montaż musi jeszcze zaczekać bo czeka mnie podklejenie dwóch uchwytów, więc dalszy ciąg rezanka niedługo... Oczyma wyobraźni widzę że będzie dobrze :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
dawno temu też miałem w audi taką przeróbkę
tylko jeszcze pamiętaj że kostki do lamp musisz poprzerabiać i odrazu bezpiecznik załóż grubszy bo jak włączysz długie to się spali odrazu
zachowało sie jedno zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e31 ... 00301.html
resztę fotosik zjadł :evil:
tylko jeszcze pamiętaj że kostki do lamp musisz poprzerabiać i odrazu bezpiecznik załóż grubszy bo jak włączysz długie to się spali odrazu
zachowało sie jedno zdjęcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e31 ... 00301.html
resztę fotosik zjadł :evil:
Reflektory jeszcze trochę czekały na montaż ze względu na brak czasu na zabawę ale w końcu się udało.
Mi się podoba a to najważniejsze, dodatkowo świeci dużo lepiej niż na zwykłych reflektorach, długie zupełnie powalają. Zdjęcie słabe, niedługo jak pogoda pozwoli to wrzucę coś normalnego. Jak to moja żona powiedziała "... na żywo wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach"
Mi się podoba a to najważniejsze, dodatkowo świeci dużo lepiej niż na zwykłych reflektorach, długie zupełnie powalają. Zdjęcie słabe, niedługo jak pogoda pozwoli to wrzucę coś normalnego. Jak to moja żona powiedziała "... na żywo wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach"