Witam. PAnowie i Panie mam taki problem. potrzebowalbym schemat w ktorym jest opisane jaki kolor kabla ma isc pod dana cyfre we wtyczce czujnika spalania stukowego.
jak Widac u mnie na zdjeciu bylo tak:
1 - brazowy ktory sie urwal.
2 - biały.
3 - brazowo-bialy.
pytanei tylko co po pytam skoro widac na zdjeciu? a wiec widac ze wtyczka kiedys byla robiona i moglo zostac cos pozmieniane.
2 Pytanie brzmi czy pod "3" gdzie idzie kabel brazowo-bialy mial byc jeszcze jakis? patrzac na ten "lut" laczacy te kable ciezko mi stwierdzic, a nie jestem akurat z tego ogarniety.
Prosilbym o pomoc. z góry dzieki wielkie i obym po bardzo dlugim czasie rozwiazal problem z tym czujnikiem!
[ Dodano: 2011-07-30, 19:35 ]
problem rozwiazany do zamkniecia
[B3 2.3 NG] Wtyczka czujnika spalania stukowego. Help Plz
a wiec tak. jesli ktos mial pomieszane kable to
1 brazowy
2 bialy
3 brazowo bialy (albo szary bez tzn izolacji)
i nic innego do nich nie powinno byc lutowane.
Pod takim zestawieniu po podlaczeniu czujnika wszystko ok, blad juz nie wystepuje.
chyba ze ktos ma calkowicie zniszczona kostke moze na stale zlutowac kable, czyli odciac wtyczki, polaczyc kable, nastepnie wlaczyc silnik (sprawdzic czy nie wystapi blad i zlutowac jak wszystko bedzie ok)
Dodam ze kable z tej wtyczki roznia sie kolorami kabli z czujnika, ale to sa tylko 2 mozliwosci podlaczenia, wiec mozna zrobic metoda prob i bledow.
Nic takiego ale zawsze sie moze przydac.
Pozdrawiam
1 brazowy
2 bialy
3 brazowo bialy (albo szary bez tzn izolacji)
i nic innego do nich nie powinno byc lutowane.
Pod takim zestawieniu po podlaczeniu czujnika wszystko ok, blad juz nie wystepuje.
chyba ze ktos ma calkowicie zniszczona kostke moze na stale zlutowac kable, czyli odciac wtyczki, polaczyc kable, nastepnie wlaczyc silnik (sprawdzic czy nie wystapi blad i zlutowac jak wszystko bedzie ok)
Dodam ze kable z tej wtyczki roznia sie kolorami kabli z czujnika, ale to sa tylko 2 mozliwosci podlaczenia, wiec mozna zrobic metoda prob i bledow.
Nic takiego ale zawsze sie moze przydac.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80