[B4 1Z]czy DHF podejdzie do uszkodzonej CVC
- hackthemilk
- Forum Audi 80
[B4 1Z]czy DHF podejdzie do uszkodzonej CVC
Witam
rozkraczyła mi się skrzynia o oznaczeniu CVC z Audi 80 B4 1.9 TDi 1Z z 94r
znalazłem skrzynie o oznaczeniu DHF ponoc z TDI-ka Audi A4.
Czy ktoś mi poradzi czy skrzynia będzie pasowała i czy potrzeba jakiś przeróbek?
Proszę o info
rozkraczyła mi się skrzynia o oznaczeniu CVC z Audi 80 B4 1.9 TDi 1Z z 94r
znalazłem skrzynie o oznaczeniu DHF ponoc z TDI-ka Audi A4.
Czy ktoś mi poradzi czy skrzynia będzie pasowała i czy potrzeba jakiś przeróbek?
Proszę o info
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Kolego marko009 skrzynia dhf była montowana i w 90 konnych silnikach diesla i w 110. Ma te same przełożenia co skrzynie baa. Ta zaś montowana była w audi 80 z silnikiem 1z. Skrzynia cvc makrótsze przełożenia niż baa więc będzie trochę dłuższa. Wiem bo używałem u siebie taką. Teraz jeżdżę na een i jest dłuższa niż baa. Ogólnie kultura pracy tej skrzyni jest o niebo lepsza niż baa i dhf.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
I nie wiem kolego czy een to najdłuższa skrzynia pasująca do naszych zetorków bo skrzynia o oznaczeniu duk jest że 115 konnej wersji i też pasuje do 1z nie wiem jak skrzynie z np awx czyli 130 konnych wersji ale też mi się wydaje że powinna pasować i przełożenia odpowiednio większe. Ogólnie każda 5 biegowa skrzynia z 1.9 tdi wzdłużnie ułożona powinna pasować.
Nie mam wglądu do przełożeń dla baa ale widzę, że przełożenia een i dhf są takie samekamsta pisze:Kolego marko009 skrzynia dhf była montowana i w 90 konnych silnikach diesla i w 110. Ma te same przełożenia co skrzynie baa. Ta zaś montowana była w audi 80 z silnikiem 1z. Skrzynia cvc makrótsze przełożenia niż baa więc będzie trochę dłuższa. Wiem bo używałem u siebie taką. Teraz jeżdżę na een i jest dłuższa niż baa. Ogólnie kultura pracy tej skrzyni jest o niebo lepsza niż baa i dhf.
zobacz
zobacz
Od 130 konnych też pasuje ja zakładałem fhn i jest dłuuugakamsta pisze:I nie wiem kolego czy een to najdłuższa skrzynia pasująca do naszych zetorków bo skrzynia o oznaczeniu duk jest że 115 konnej wersji i też pasuje do 1z nie wiem jak skrzynie z np awx czyli 130 konnych wersji ale też mi się wydaje że powinna pasować i przełożenia odpowiednio większe. Ogólnie każda 5 biegowa skrzynia z 1.9 tdi wzdłużnie ułożona powinna pasować.
- hackthemilk
- Forum Audi 80