[B4 80 ALL] Stabilizator napięcia w liczniku
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Będzie dobry, tylko bieguny są inaczej rozłożone i musisz go zamontować "na brzuchu"dex_1985 pisze:Witam,
Można zastąpić oryginalny stabilizator napięcia, stabilizatorem o oznaczeniu L7810CV? Taki znalazłem w domu. Czy przypadkiem nie trzeba go odwrócić przy montażu? (ponoć skrajne nóżki są odwrotnie względem oryginału).
Pozdrawiam.
Z tego co przeczytałem tutaj jutro zabiorę się do mojego licznika , wskaźnik paliwa pokazuje jak chce , a czasami przestaje działać wgl razem ze wskaźnikiem temperatury , po jakims czasie podczas jazdy temperatura wraca ale wskaźnik paliwa i tak świruje. Do tego zauważyłem , że po dłuższym postoju np przez noc , kiedy przekręcę stacyjkę żarzy mi kontrolka od kierunkowskazu , niby przez to nic się nie dzieje ale warto się dowiedzieć.
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ale w moim wypadku jest to '' dziwne szwankowanie '' bo niby jest sprawny bo pokazuje te 75 stopni, ale dalej już iść nie chce chyba, że nie starcza mu siły żeby podnieść wskazówkę wyżej - to mnie ciekawi zawsze myślałem, że skoro coś elektrycznego jest sprawne i działa to znaczy, że jest ok a tutaj działa a nie jest ok. Dzięki za diagnozę
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
panowie , mam mały problem ze stabilizatorem otóż padają mi jak muchy , działają po jakimś czasie zaczynają padać , wsio wskazuje prawidłowo temp i paliwo a potem zaczyna to opadać , jak puknę w szybkę liczniki tam gdzie jest ten stabilizator wszystko wraca do normy i po jakimś tam czasie znów to samo , już chyba mam z 4 lub 5 , płytkę licznika wymieniłem też i nadal to samo , jedynie co mi pozostaje to zobaczyć zimne luty na ścieżce od tego dziadostwa czy są jeszcze jakieś inne rzeczy o których nie wiem :?: