[all]głośniki dwudrożne nie działają
[all]głośniki dwudrożne nie działają
Witam, kupilem na allegro 2 głośniki hifonics 1 działa w 100% a drugi... wysokie tony tak niskie niestety nie, co moze byc przyczyna?
-
- Forum Audi 80
za czasów Tonsili czyli prehistoria :mrgreen: można było przewijać cewki w głośnikach niskotonowych a w wysokotonówkach zmieniało się cewki (komplety naprawcze) teraz ?
nikt tego nie naprawia... trzeba kupić nowy głośnik. Dodatkowo w lepszych jakościowo głośnikach, paruje się w komplety.
Takie same parametry... pozostaje kupić raczej komplet, chyba że sprzedają głośniki na sztuki.
W dzisiejszych czasach przewijanie głośników to druciarstwo... sorry
nikt tego nie naprawia... trzeba kupić nowy głośnik. Dodatkowo w lepszych jakościowo głośnikach, paruje się w komplety.
Takie same parametry... pozostaje kupić raczej komplet, chyba że sprzedają głośniki na sztuki.
W dzisiejszych czasach przewijanie głośników to druciarstwo... sorry
Niecały rok temu miałem podobny problem.
Znalazłem człowieka który przewija cewki, koszt takiej operacji to 100 zł.
Mogę dać ci link do jego strony/sklepu, lecz od razu mowie ze mam mieszane uczucia co do naprawy. Możliwe ze jego zdolności są na niskim poziomie.
Głośnik po naprawie niestety nie miał tych samych parametrów (mimo zapewnień), a na dodatek cewka była krzywo zamontowana....
Wiec tak jak napisał DEDHI, lepiej kupić nowy komplet.
Znalazłem człowieka który przewija cewki, koszt takiej operacji to 100 zł.
Mogę dać ci link do jego strony/sklepu, lecz od razu mowie ze mam mieszane uczucia co do naprawy. Możliwe ze jego zdolności są na niskim poziomie.
Głośnik po naprawie niestety nie miał tych samych parametrów (mimo zapewnień), a na dodatek cewka była krzywo zamontowana....
Wiec tak jak napisał DEDHI, lepiej kupić nowy komplet.