[1.9TDI 1Z] Świece żarowe.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
popatrz... może to jakieś lipne świece
tutaj link
tutaj link
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tez mi sie wydaje ze za niskie te ceny sa.ja kupiłem 4 świece za 108zł ale w sklepie u znajomego i dał mi spory rabat normalnie kosztuja cos ok 35zł.jesli chodzi o rozmiar to prawidłowy to 92mm.jak byś chciał numer części to w etce jest taki: N 101 401 05
te swiece z allegro wygladaja jak te co ja kupiłem ale ta cena... :?:
co do czujnika to wymieniłem wczoraj ten czujnik 2 pinowy na stary i dziś rano zapalił od kopa...
te swiece z allegro wygladaja jak te co ja kupiłem ale ta cena... :?:
co do czujnika to wymieniłem wczoraj ten czujnik 2 pinowy na stary i dziś rano zapalił od kopa...
Jeżeli chodzi o te świece beru to podobno oryginały mają napisy umieszczone w poprzek świecy a podróby wzdłuż. I to by się chyba zgadzało bo jak widzę te świece z allegro to mają napisy wzdłuż a niedawno kupowałem do siebie w sklepie to miały napisy w poprzek, no i kosztowały ze zniżką po 34 zł za sztukę.
ech... w takim razie przetestuję, bo już postanowiłem zakupić. Dzwoniłem do kolesia, to powiedział, że to są tzw. OEM czyli przeznaczone dla serwisów, pakowane po 100 szt. w paku. Niby stąd ta cena. Mam nadzieję, że nie będą złe :mrgreen:
[ Dodano: 2007-11-24, 12:00 ]
ps. w Przemyślu znalazłem tylko w jednym miejscu!!!! za 40zł :cry:
[ Dodano: 2007-11-24, 12:00 ]
ps. w Przemyślu znalazłem tylko w jednym miejscu!!!! za 40zł :cry:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jak nie wymienisz wszytkiech to pewnie lepiej bedzie palił na tych wymienionych przez co moze troche nierówno chodzic zaraz po odpaleniu.druga sprawa to jak ktos wymieniał swiece w twoim samochodzie przed toba to pewnie wymienił wszytkie wiec jak wymienisz tylko jedna lub dwie to pewnie za jakis czas te niewymienione tez padną.wez miernik i sprawdz wszytkie swiece i dowiesz sie jak mocne sa te ktore nie masz zamiaru wymieniac.
raczej na szybsze padnięcie tych pozostałych...
Ja właśnie w nocy wymieniłem sobie wszystkie 4 i już jestem szczęśliwy, pali od strzału.
Niepokoi mnie tylko jeden fakt, mianowicie jak wykręcałem stare świece to 3 były okopcone, czarne, suche, natomiast jedna z nich była jakby z olejem (!!!) lub czymś podobnym. Nie wiem czy to powód do zmartwienia i szukania przyczyny?
Proszę o pomoc...
Ja właśnie w nocy wymieniłem sobie wszystkie 4 i już jestem szczęśliwy, pali od strzału.
Niepokoi mnie tylko jeden fakt, mianowicie jak wykręcałem stare świece to 3 były okopcone, czarne, suche, natomiast jedna z nich była jakby z olejem (!!!) lub czymś podobnym. Nie wiem czy to powód do zmartwienia i szukania przyczyny?
Proszę o pomoc...