[B4 2.0E ABK] Wyciek ze skrzyni biegów
- Konstruktor
- Forum Audi 80
[B4 2.0E ABK] Wyciek ze skrzyni biegów
Witam,
Mam takie pytanko, czy wiedziałby ktoś gdzie mógłbym mieć wyciek oleju ze skrzyni (dołączam foto). Skrzynia jest cała mokra spod dołu i nwm czy się rozszczelniła cała czy może to uszczelka wybieraka poszła. Na 1 foto widać jasne krople podobne do koloru oleju, lecz olej to nie może być bo bierze mi trochę oleju ale nie aż tyle żeby takie krople się wytwarzały (bierze około 300ml na 5tys). Jak patrzyłem to z góry skrzynia jest w miarę sucha.
Z góry dzięku i pozdrawiam
Mam takie pytanko, czy wiedziałby ktoś gdzie mógłbym mieć wyciek oleju ze skrzyni (dołączam foto). Skrzynia jest cała mokra spod dołu i nwm czy się rozszczelniła cała czy może to uszczelka wybieraka poszła. Na 1 foto widać jasne krople podobne do koloru oleju, lecz olej to nie może być bo bierze mi trochę oleju ale nie aż tyle żeby takie krople się wytwarzały (bierze około 300ml na 5tys). Jak patrzyłem to z góry skrzynia jest w miarę sucha.
Z góry dzięku i pozdrawiam
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Konstruktor
- Forum Audi 80
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Konstruktor
- Forum Audi 80
- Konstruktor
- Forum Audi 80
Ściągałeś kata do tej operacji czy manewrowałeś nad wydechem?? cholernie mi się niechce tego robić u siebie....Konstruktor pisze:wszystko zrobione lajtowo idzie wymienic tej simer bez sciagania skrzyni, troche go dlubalem ale jakos poszedl. olej dolany, simer wymieniony i skrzynia umyta. za jakis czas do niej zagladne
dzieki wszystkim za wskazowki i pozdrawiam
nic nie trzeba sciągać i odkręcać ,ale wskazana nie duża rączka bo manewru za dużego nie ma i przygotować sobie coś nie dużego do wydłubania uszczelniacza bo potrafi siedzieć naprawdę mocno i przyda się też trochę ostrożności przy dłubaniu by drążka nie porysować by puźniej lamentu nie było że olej dalej kapie
- Konstruktor
- Forum Audi 80