Rezanie kontrolki świateł przeciwmgłowych/halogenów.
Z racji iż nie mam oryginalnych halogenów w listwie zderzaka tylko mam dodatkowo zamontowane w zderzaku musiałem stworzyć kontrolkę która będzie informowała kierowcę o działaniu tych świateł (w szczególności w dzień).
Jako ikonkę wykorzystałem symbol z przełącznika od świateł przeciwmgielnych przednich.
Ikonka została wycięta i odpowiednio dopasowana do otworu wyciętego w foli między zegarami. Dodatkowo okleiłem ją folią przyciemniającą w celu aby nie wyróżniała się w liczniku.
Kolor zielony uzyskałem przez podłożenie szkiełka z kontrolki i dopasowanie bardzo ciasno aby się nie ruszała.
Z racji że znaczek z przycisku jest grubszy niż folia to zielone szkiełko jest obsadzone trochę głębiej a sama ikonka jest spiłowana w kształcie trapezu aby trzymała się na swoim miejscu.
Do podświetlenia wykorzystałem diodę barwy zielonej (kosz 4zł). Diodę przerobiłem aby odizolować styki od płytki licznika i dodatkowo zastosowałem końcówki w celu rozłączenia ( gdy przyjdzie taka potrzeba).
Efekt pracy końcowej:
W dzień jest widoczne podświetlenie kontrolki a w nocy nie jest oślepiające.
[All] Rezanie kontrolki świateł przeciwmgłowych/halogenów
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
[All] Rezanie kontrolki świateł przeciwmgłowych/halogenów
Ostatnio zmieniony 05 sty 2014, 17:18 przez sylwester28ET, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- sylwester28ET
- Forum Audi 80